Outlook Express
Outlook Express
przegrzebałem googla i żaden z tych sposobów nie działa u mnie więc prosze o ratunek
mam konto firmowe w outlooku i wiadomosci tam kilka tysięcy - co zrobić żeby mi znowu normalnie działał, przy przeglądaniu czy wyszukiwaniu wiadmosci pokazuje ich tylko część, ciągłe problemy z wysyłaniem - muszę wyłączyć i włączyć i dopiero działa - ale tylko przez krótki czas. Chcę zostać przy OE bo mam operę, ale nie umiem się przestawić (więc do innych też będzie cieżko)
mam konto firmowe w outlooku i wiadomosci tam kilka tysięcy - co zrobić żeby mi znowu normalnie działał, przy przeglądaniu czy wyszukiwaniu wiadmosci pokazuje ich tylko część, ciągłe problemy z wysyłaniem - muszę wyłączyć i włączyć i dopiero działa - ale tylko przez krótki czas. Chcę zostać przy OE bo mam operę, ale nie umiem się przestawić (więc do innych też będzie cieżko)
...
Outlook Express ma ograniczenia wielkości plików do 2 GB. Sprawdź w katalogu swojego konta czy któryś z tych plików nie przekroczył lub dobija do tego magicznego rozmiaru.
Katalog znajdziesz w ścieżce (dla XP): C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\Kod_konta_\Microsoft\outlook
Najlepiej jest archiwizować wiadomości poprzez przenoszenie ich do innych folderów (najprościej).
Jeżeli są problemy z wysyłaniem to wrzuć chociaż informację jaki błąd Ci się pojawia.
Katalog znajdziesz w ścieżce (dla XP): C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\Kod_konta_\Microsoft\outlook
Najlepiej jest archiwizować wiadomości poprzez przenoszenie ich do innych folderów (najprościej).
Jeżeli są problemy z wysyłaniem to wrzuć chociaż informację jaki błąd Ci się pojawia.
-
- Rhetor
Najprościej to jest zainstalować innego klienta poczty i zmigrować do niego pocztę, nie zmieniać nazwy katalogów
I to rozwiązanie Ci polecam.
I to rozwiązanie Ci polecam.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dobrym rozwiązaniem byłoby też zaimportować całe firmowe konto do gmaila - wtedy masz wszystko w chmurze, nie rusza Cię żadna awaria Twojego komputera. I wysyłać przez gmail, ze służbowego adresu, też się da.
Nie wiem jak z ewentualnym importem już posiadanych wiadomości, ale pewnie by się to dało jakoś zrobić. Może jako forward?
Nie wiem jak z ewentualnym importem już posiadanych wiadomości, ale pewnie by się to dało jakoś zrobić. Może jako forward?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Thesmothetai
Posiadanie maili na serwerze ma też sporo złych stron W razie włamania się na taki serwer ( a nie jest to wbrew temu co niektórzy myślą niewykonalne ) włamywacz ma dostęp do wszystkich Twoich maili, zdjęć i innych rzeczy.ad2222 pisze:Dobrym rozwiązaniem byłoby też zaimportować całe firmowe konto do gmaila - wtedy masz wszystko w chmurze, nie rusza Cię żadna awaria Twojego komputera. I wysyłać przez gmail, ze służbowego adresu, też się da.
Webmail - wygoda i dostęp z każdego miejsca
IMAP - wygodne, zwłaszcza jako rozwiązanie konta firmowego, jednak ma minusy podobne do webmaila
POP3 - niewygodny, wszystkie maila pobierają się do bazy programu klienckiego niemniej w razie włamania na sam serwer większość wiadomości jest u Ciebie i prawie nic nie tracisz. Minusem jest to, że w razie uszkodzenia bazy z mailami po stronie klienta jesteś 'ugotowany'.
Co kto lubi.
Sam mam Outlooka 2003 z podpiętą duuużą liczbą kont i bazy z mailami trzymam na 2 nośnikach.
Im Lazy and I like it
-
- Thesmothetai
Popatrz sobie ile w sieci hasełek i maili dostępnych Czasami nie trzeba łamać samego serwera - nagminne jest niewylogowywanie się w pracy/szkole/na uczelni.Goscinny pisze:Już widzę jak ktoś włamuje się na serwery gmaila, żeby zassać moją pocztę i ją udostępnić światu
Oczywiste jest, że nie ma zabezpieczeń idealnych. Sam wybrałem taką a nie inną metodę na trzymanie swojej poczty bo obsługując większą liczbę kont logowanie się przez panel www byłoby niewygodne.
Im Lazy and I like it
Ja tam przekonałem się do IMAP'a - jakoś wierzę w zabezpieczenia Google czy MS, a nie martwię się, że jak zassam pocztę na jednym komputerze, to potem w telefonie jej nie mam.
A jak ktoś się włamie to licze na to, że znajdzie tam ciekawsze maile od moich - nie mówię nawet o tym, że mając kilkaset milionów skrzynek do wyboru, trafi akurat na moją A jak się włamie na mój komputer, to dużego wyboru nie ma
A jak ktoś się włamie to licze na to, że znajdzie tam ciekawsze maile od moich - nie mówię nawet o tym, że mając kilkaset milionów skrzynek do wyboru, trafi akurat na moją A jak się włamie na mój komputer, to dużego wyboru nie ma