To jest jakiś żart? Źle zaprojektowany czy źle wybudowany? Bo jak to drugie to gdzie był nadzór autorski i inwestorski?sotiv pisze:Lepiej, podobno na Gumniskiej dopatrzyli się źle zaprojektowanego jakiegoś muru oporowego (Larsen) i mają robić przetarg i robić od nowa.
Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Już kilka miesięcy temu pisałem, że w tym mieście mnie nic nie dziwi.
-
- Rhetor
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... kolejowym/" onclick="window.open(this.href);return false;
uff..W końcu jakieś widoczne postępy.
Natomiast chryja jest z trasa Płaszów -Piekiełko. Adamczyk zarzeka się, ze będzie do 2026, ale w planach wieloletnich ta inwestycja zniknęła na rzecz NS-Tarnów-Kielce -CPK...
Zapytali Adamczyka, że skoro twierdzi że ta trasa Płaszów-Piekiełko powstanie to gdzie są na nią zarezerwowane pieniądze ? Biedak nie wiedział. Pewnie tak powstanie ta trasa jak i sądeczanka...
uff..W końcu jakieś widoczne postępy.
Natomiast chryja jest z trasa Płaszów -Piekiełko. Adamczyk zarzeka się, ze będzie do 2026, ale w planach wieloletnich ta inwestycja zniknęła na rzecz NS-Tarnów-Kielce -CPK...
Zapytali Adamczyka, że skoro twierdzi że ta trasa Płaszów-Piekiełko powstanie to gdzie są na nią zarezerwowane pieniądze ? Biedak nie wiedział. Pewnie tak powstanie ta trasa jak i sądeczanka...
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Na stronie miejskiej pisze że Gumniska jutro o 14 ma być otwarta ..... o wahadle nic nie pisze.
Krakowska -dzisiaj nikogo nie widziałem - chyba za gorąco.
Krakowska -dzisiaj nikogo nie widziałem - chyba za gorąco.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Na Krakowskiej nikogo nie widzialem w tym tygodniu.
Na Krakowskiej od 5,6 sierpnia nie ma nikogo
Nasz Prezydent u pielgrzymów ,posłowie na wakacjach .....to co zwykli pracownicy też na urlopach ....kto to widział w Sierpniu przy robotach drogowych pracować zacznie się rok szkolny -Jesień -wybory to zaczną ''intensywne'' prace ....jak widać nikt się takim stanem nie przejmuje poza mieszkańcami którzy muszą się męczyć w korkach.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Chyba nie będzie aż tak tragicznie;sotiv pisze:Lepiej, podobno na Gumniskiej dopatrzyli się źle zaprojektowanego jakiegoś muru oporowego (Larsen) i mają robić przetarg i robić od nowa. Plus taki, ze powinien być ruch wahadłowy
https://www.tarnowska.tv/wiadomosci/124 ... ie-otwarta" onclick="window.open(this.href);return false;
Otwierają dzisiaj o 14.
A może by tak przestawić fanty z zablokowanej jezdni pod magistrat ?andy pisze:Na Krakowskiej od 5,6 sierpnia nie ma nikogo
Kolejny dzień ciszy na Krakowskiej - byle do wyborów
Patrzcie, jak ładnie zabezpieczono cięcia pod studzienki na ogólnodostępnym skrzyżowaniu Kassali - Reja. Bez jakiegokolwiek oznaczenia, choćby pachołka. Zostawione same sobie.
Swoją drogą, z wjazdem pod wiadukt też wesoło. Strzeże go jedna, nieco już sfatygowana, jednak mimo wszystko solidna, betonowa zapora, oczywiście w nocy nijak niepodświetlona.
I to tyle. Ani pół znaku zakazu ruchu, ani pół znaku ślepa droga na skrzyżowaniu z Prusa. NIC!
Ciekawostka, od tamtej strony nie ma także żadnej tabliczki, o zabronionym przejściu, więc można legalnie wejść na budowę.
Swoją drogą, z wjazdem pod wiadukt też wesoło. Strzeże go jedna, nieco już sfatygowana, jednak mimo wszystko solidna, betonowa zapora, oczywiście w nocy nijak niepodświetlona.
I to tyle. Ani pół znaku zakazu ruchu, ani pół znaku ślepa droga na skrzyżowaniu z Prusa. NIC!
Ciekawostka, od tamtej strony nie ma także żadnej tabliczki, o zabronionym przejściu, więc można legalnie wejść na budowę.
Jeśli Krakowska nie jest priorytetem to gdzie wszystkie siły przerzucono ? takie luzne pytanie.
-
- Rhetor
Dzisiaj po miesiącu pierwszy raz zobaczyłem kilku robotników, ale może to przypadek.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Jak to gdzie pewnie na Kraków lub gdzieś do ważniejszego miasta.Kulfon pisze:Jeśli Krakowska nie jest priorytetem to gdzie wszystkie siły przerzucono ? takie luzne pytanie.
Cud jakiś: "W poniedziałek, 3 września o godzinie 6 otwarty zostanie przejazd pod wyremontowanym przez kolejarzy wiaduktem na ulicy Warsztatowej"
http://www.tarnow.net.pl/articles/s/i/2 ... sztatowa-b" onclick="window.open(this.href);return false;ędzie-przejezdna-od-3-września
A może nie cud bo nie znalazłam potwierdzenie na innych portalach ?
http://www.tarnow.net.pl/articles/s/i/2 ... sztatowa-b" onclick="window.open(this.href);return false;ędzie-przejezdna-od-3-września
A może nie cud bo nie znalazłam potwierdzenie na innych portalach ?