I vice wersa tak to jest ze "zwolennikami" covidowych szczepien, kazda choroba ktora pojawi sie u osoby niezaszczepionej to napewno smiertelny covid, i zawsze covid moglby byc przechodzony lagodniej gdyby nie brak szczepienia.Ale kto to udowodni?? mozna gdybac, za 30 - 40 lat wszyscy niezaszczepieni umrą.
Koronawirus w Tarnowie
Re: Koronawirus w Tarnowie
Jest coś takiego jak testy. Są nawet testy, które pokażą Ci czy to co cię męczy co Covid, grypa czy coś zupełnie innego. Bez testu to jest wróżenie z fusów a nie diagnoza.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
Autor tematu - Rhetor
A ile osób nie chodzi do lekarza wcale? Np ja - idę tylko w określonych przypadkach, z reguły w lecie, na przełomie maja i czerwca z zapaleniem płuc spowodowanego pyleniem. I tak co roku, nie w zimie tylko w lecie. Ile osób weźmie ibuprofen czy paracetamol i wyleży przez weekend a potem jakoś to będzie? Dalej nie wiemy jaki obecnie mamy poziom mitycznego wyszczepienia.
Kto się "naszprycował" będzie bronił tego rękami i nogami, bo kiepsko przyznać się że dał się zmanipulować i poszedł spędem owiec.
Jak już o manipulacjach i owczym pędzie mowa to wrzucę coś takiego tutaj bo dotyczy również szczepionek.
https://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/r ... aloruskich
Pamięta ktoś jeszcze jak w 2022 roku profile "antyszczepionkowe" z dnia na dzień zmieniały tematykę na walkę z "ukrainizacją Polski" ?
https://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/r ... aloruskich
Pamięta ktoś jeszcze jak w 2022 roku profile "antyszczepionkowe" z dnia na dzień zmieniały tematykę na walkę z "ukrainizacją Polski" ?

"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
W czasach covid nawet z testami to bylo wrozenie z fusów, pamietacie testy falszywie dodatnie , falszywie ujemne? to byl niezly przekret:D ktos kto mial katar juz mogl liczyc ze mu covid wyjdzie, po testach tak w przyblizeniu mozna stwierdzic ze jakis wirus jest ale jaki?? teraz moze bardziej dopracowali te testy ze przynajmniej orientacyjnie mozna stwierdzic czy to grypa czy rsv czy covid ale tez reke bym za to nie dal sobie uciac.
Wszyscy ci antyszczepionkowcy w ogóle powinni zrezygnować z lekarzy i leczyć się u zielarek
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
Autor tematu - Rhetor
Ale jacy antyszczepionkowcy? Którzy? Ci co ani jedną czy ci co po pierwszej przestali? A może ci co dopiero po 5? 10?
No i najważniejsze: dlaczego?
No i najważniejsze: dlaczego?
-
- Obywatel
Ci którzy się nie szczepią co pół lub raz w roku (w zależności od stopnia ryzyka). Ewentualnie jak z lenistwa opuściłeś w 2023 i/oraz 2024 to koniecznie teraz trzeba się zaszczepić. Wszyscy inni to antyszczepionkowcy.LordRuthwen pisze: ↑27-08-2025, 11:19Ale jacy antyszczepionkowcy? Którzy? Ci co ani jedną czy ci co po pierwszej przestali? A może ci co dopiero po 5? 10?
Nie będziesz zadawał głupich pytań aż ktoś Ci bliski nie będzie umierał podłączony do respiratora. Zmieni Ci się optyka. Ale wtedy z reguły jest już za późno.
-
Autor tematu - Rhetor
Będę zadawał. Nie zadaje tylko ten co pogodził się z tym, że nic nie może.
Szczepionka nie chroni przed zarażeniem, nie chroni też przed lżejszym przejściem (sprawdzone), nie chroni też przed zarażaniem innych. Z punktu widzenia osób wokół ciebie nie ma znaczenia czy się zaszczepisz czy nie.
Tak się składa, że podczas pandemii zmarła babcia mojej żony, bardzo fajna kobieta, lubiłem ją. Zmarła dlatego, że nie było dla niej miejsca w szpitalu, konkretniej w nowym, w którym sami ją zarazili podczas dializy, wcześniej w tym samym szpitalu wszczepili jej gronkowca przez co ostatecznie straciła nogę, to nie ma znaczenia, ale niesmak pozostał. Obecnie ten sam szpital w sierpniu nie miał oddziału dziecięcego, bo nie ma kto pracować.
W tym samym szpitalu łaskawe panie przynosiły mojemu teściowi w styczniu tego roku posiłek a potem go zabierały nietknięty chociaż on nie był w stanie samodzielnie jeść, bo się krztusił, no i pewnego dnia się zakrztusił na tyle skutecznie, że już go nie ma. Nie ma nigdzie statystyk ile osób wykończyły szpitale przez złą opiekę a ile faktycznie c19.
Szczepionka nie chroni przed zarażeniem, nie chroni też przed lżejszym przejściem (sprawdzone), nie chroni też przed zarażaniem innych. Z punktu widzenia osób wokół ciebie nie ma znaczenia czy się zaszczepisz czy nie.
Tak się składa, że podczas pandemii zmarła babcia mojej żony, bardzo fajna kobieta, lubiłem ją. Zmarła dlatego, że nie było dla niej miejsca w szpitalu, konkretniej w nowym, w którym sami ją zarazili podczas dializy, wcześniej w tym samym szpitalu wszczepili jej gronkowca przez co ostatecznie straciła nogę, to nie ma znaczenia, ale niesmak pozostał. Obecnie ten sam szpital w sierpniu nie miał oddziału dziecięcego, bo nie ma kto pracować.
W tym samym szpitalu łaskawe panie przynosiły mojemu teściowi w styczniu tego roku posiłek a potem go zabierały nietknięty chociaż on nie był w stanie samodzielnie jeść, bo się krztusił, no i pewnego dnia się zakrztusił na tyle skutecznie, że już go nie ma. Nie ma nigdzie statystyk ile osób wykończyły szpitale przez złą opiekę a ile faktycznie c19.
-
- Obywatel
Cytowałem poprzedników w tym temacie (niekoniecznie zgadzając się z nimi).
Jednak bardziej intersujące są dla mnie ciągłe wypociny w tym historycznym temacie kreatury kryjącej się pod nickiem "defekator". Otrzymuje ze swoje "mondrościowe" posty jakieś korzyści czy zwyczajnie jest głupkiem któremu lepiej przytakiwać głową (i robić swoje)?
Co prawda nic odnośnie szczepionek jak i samego covida historycznie się nie zmieniło, nie jestem też zaskoczony, że "plandemicy" niezależnie od tego i tak stwierdzają, że "mieli rację" ale owszem przyznaję BIGFARM płaci mi 1000 dolarów za każdy post na tym forum, na które zagląda około 20 osób.thunderstruck pisze: ↑31-08-2025, 19:20
Jednak bardziej intersujące są dla mnie ciągłe wypociny w tym historycznym temacie kreatury kryjącej się pod nickiem "defekator". Otrzymuje ze swoje "mondrościowe" posty jakieś korzyści czy zwyczajnie jest głupkiem któremu lepiej przytakiwać głową (i robić swoje)?

Zazdrościł ci, bo jemu płacą tylko wagon rubli za posta.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Ludzie którzy się szczepili, a nie byli przekonani. Wmawiają sobie teraz że to przez szczepienia się pogorszył ich stan zdrowia.
Antyszczepionkowcy to wykorzystują i nimi manipulują.
Mnie nikt nie przekonał do szczepienia i jestem z tego powodu zadowolony, chociaż miałem stwierdzony "covid".
Przed 2019 rokiem nikt mnie nie testował na co jestem chory tylko leczony byłem objawowo tak jak i w przypadku covid.
Różnica była jedna i bardzo ważna, podczas poprzednich zachorowań badano mnie. Tutaj nikt mnie nie zbadał. Wywiad telefoniczny, testowanie i izolacja.
Przed 2019 uważano że 10-20% zachorowań na górne drogi oddechowe jest wywołana koronawirusami więc wciskanie kitu o nietoperzach jest dla mnie idiotyczne.
W 2019 i później nawet najmniejsze przeziębienie, biegunka, złamana noga była wywołana przez koronawirusy.
Albo niewłaściwe zabezpieczenia i ktoś wypuścił z laboratorium, albo po prostu ewoluował.
Globalny transport przyczynił się do szybszego rozprzestrzenienia, nikt nie był przygotowany ani nie było procedur.
Do tego media rozdmuchały jak się tylko da, robiąc sobie pożywkę i wprowadzając ogólnoświatową panikę.
Wciskanie ludziom teraz jeszcze większej ciemnoty i szukanie w obie strony spisku.
Wymyślanie opłacania przez farmaceutów, zielonoświątkowców czy illuminati ludzi za szczepieniami czy przeciwko jest podsycaniem ognia i dzieleniem ludzi.
PiS czy PO?
Szczepienia Za czy Przeciw?
Przestańcie się dzielić...
Antyszczepionkowcy to wykorzystują i nimi manipulują.
Mnie nikt nie przekonał do szczepienia i jestem z tego powodu zadowolony, chociaż miałem stwierdzony "covid".
Przed 2019 rokiem nikt mnie nie testował na co jestem chory tylko leczony byłem objawowo tak jak i w przypadku covid.
Różnica była jedna i bardzo ważna, podczas poprzednich zachorowań badano mnie. Tutaj nikt mnie nie zbadał. Wywiad telefoniczny, testowanie i izolacja.
Przed 2019 uważano że 10-20% zachorowań na górne drogi oddechowe jest wywołana koronawirusami więc wciskanie kitu o nietoperzach jest dla mnie idiotyczne.
W 2019 i później nawet najmniejsze przeziębienie, biegunka, złamana noga była wywołana przez koronawirusy.
Albo niewłaściwe zabezpieczenia i ktoś wypuścił z laboratorium, albo po prostu ewoluował.
Globalny transport przyczynił się do szybszego rozprzestrzenienia, nikt nie był przygotowany ani nie było procedur.
Do tego media rozdmuchały jak się tylko da, robiąc sobie pożywkę i wprowadzając ogólnoświatową panikę.
Wciskanie ludziom teraz jeszcze większej ciemnoty i szukanie w obie strony spisku.
Wymyślanie opłacania przez farmaceutów, zielonoświątkowców czy illuminati ludzi za szczepieniami czy przeciwko jest podsycaniem ognia i dzieleniem ludzi.
PiS czy PO?
Szczepienia Za czy Przeciw?
Przestańcie się dzielić...