@green123 nie wiem ile lat ma syn Wardzały, ale jak poniżej 26 to jest to normalna praktyka wypłacania pieniążków ze spółki - umowa zlecenie na osobę poniżej 26 roku zycia ze statusem studenta netto=brutto.
Sam też zatrudniam studentów na takie właśnie zlecenia, ja nie mam kosztów w postaci zusu a oni mają dokładnie tyle ile zarobią.
Co do Stepka - nie znam, ale to też jest normalna praktyka osób, które mają jakieś pojęcie o tym jak budować struktury zabezpieczające majątek prywatny na wypadek problemów firmy.
Rada Miejska 2024-2029
-
LordRuthwen
- Rhetor
Re: Rada Miejska 2024-2029
Ma poniżej 26 lat, jednak 70 k to duża kwota jak na osobę bez wykształcenia i mówimy tutaj nie o poprzednim roku a 2024. Musiałby miesięcznie zarabiać około 6000 zł.
P.S. Ostatnio odbyła się Tarnowska gala sportu. Po raz 2. Po co? Tarnowski sport drużynowy upadł. Nie mamy żużla, siatkówki, piłki ręcznej, piłki nożnej na poziomie. Jedynie poziom trzymają w skali kraju wspinaczki sportowe oraz jakieś medale przynoszą pokazy Kung Fu. Nie mówię tutaj o sensie wydawanych pieniędzy, bo pewnie są wydawane z sensem. Gorzej wygląda sama otoczka. Sport zawodowy w Tarnowie upadł, a świetuje się tarnowski dzień sportu.
P.S. Ostatnio odbyła się Tarnowska gala sportu. Po raz 2. Po co? Tarnowski sport drużynowy upadł. Nie mamy żużla, siatkówki, piłki ręcznej, piłki nożnej na poziomie. Jedynie poziom trzymają w skali kraju wspinaczki sportowe oraz jakieś medale przynoszą pokazy Kung Fu. Nie mówię tutaj o sensie wydawanych pieniędzy, bo pewnie są wydawane z sensem. Gorzej wygląda sama otoczka. Sport zawodowy w Tarnowie upadł, a świetuje się tarnowski dzień sportu.
No i sprawdziłem Robercika. 33k odprawy za odejście z Klastra, plus 8k nagrody za rok poprzedni. Fajnie w tych spółkach jest.
@green123 "Robercika"? To brudzia z nim piłeś?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
A ja spojrzałem z ciekawości na oświadczenie Łabędzia - dom o powierzchni 250 m2 wycenił na 350 000 zł

Ciekawe co by było jakby wprowadzić przepis, że polityk nie może zbyć nieruchomości drożej niż 10% ponad cenę podaną w oświadczeniu majątkowym 
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
LordRuthwen
- Rhetor
To ja mam do was pytanie: jak należy wyceniać nieruchomość? Co roku bulić za rzeczoznawcę? Jeżeli kupiłem ruinę za 200 tys. zł, wpakowałem w nią dodatkowe 200 tys. w remont, to co mam wpisać? 200? 400? Czy może 800, jeśli brać pod uwagę też lokalizację, kwestię własnego parkingu w środku miasta, sąsiedztwa itp, itd?
-
Jakub Kwaśny
- Rhetor
- Kontakt:
Nie trzeba rzeczoznawcy. Wystarczy oszacować na podstawie cen rynkowych, a od niedawna można sprawdzać ceny transakcyjne. Można nawet przyjąć, że powinno się (ja tak praktykuje) wpisywać cenę za jaką wystawiłoby się taką nieruchomość na sprzedaż.LordRuthwen pisze: ↑14-04-2026, 12:54To ja mam do was pytanie: jak należy wyceniać nieruchomość? Co roku bulić za rzeczoznawcę? Jeżeli kupiłem ruinę za 200 tys. zł, wpakowałem w nią dodatkowe 200 tys. w remont, to co mam wpisać? 200? 400? Czy może 800, jeśli brać pod uwagę też lokalizację, kwestię własnego parkingu w środku miasta, sąsiedztwa itp, itd?
A co do smrodu, to proces inwestycyjny na Komunalnej cały czas jest w toku. Zarówno w FBSerwis jak i w MPGK. Całkowitej likwidacji problemu nie sprawimy, ale już dziś jest znacznie lepiej niż było. Pytanie czy kiedykolwiek przestaniemy produkować śmieci? Wtedy problemu by nie było. Natomiast działania zmuszające do kolejnych inwestycji zmniejszających uciążliwości odorowe w tym rejonie są cały czas w toku. WIOŚ też na bieżąco wymusza pewne działania. Pamietajmy jednak, że firmy działające w tym obszarze mają stosowne zgody od Marszałka.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?