Promocja miasta

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Promocja miasta

Post autor: LordRuthwen »

Znajomy podrzucił mi takie coś: https://questy.org.pl/
Jest to strona/apka, nie wiem jak to nazwać, do aktywnego zwiedzania kraju. W Tarnowie oczywiście pusto. Czemu? Nie mamy nic do zaoferowania, żadnej trasy?

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Re: Promocja miasta

Post autor: mirak »

Takich apek i portali są setki. Chyba trudno być na wszystkich.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Tak szczerze to klikam po wszystkich województwach (innych danych nie zaznaczam) i przy każdym wychodzi mi, że jest pusto. Chyba, że nie wystarczy zaznaczyć samego województwa aby zobaczyć jakieś questy.

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Jest okazja zrobić coś dla miasta.

https://rdn.pl/127461/zaproponuj-nowe-z ... z-zabytek/

Zagłosowane na Zamek na Marcince

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ale wiesz, że nie wiadomo do kogo należy Marcinka, więc nie wiadomo, kto miałby otrzymać kasę? :)

daniels90
Archont

Post autor: daniels90 »

Odświeżę temat, bo jestem pozytywnie zaskoczony działaniem Tarnowskiego Centrum Informacji. Sporo się dzieje. W końcu można dotrzeć z Tarnowa do Zalipia. W sezonie odbywają się spacerki z przewodnikiem. Jeździ meleks oraz Enobus.
Powstała strona www.enotarnowskie.pl, gdzie można się dowiedzieć o winnicach w okolicy, których jest naprawdę sporo.
Co raz więcej turystów pojawia się w Tarnowie. I to jest zauważalne. Gdybyśmy się jeszcze lepiej promowali w Krakowie. To już byłaby bajka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

To ja dorzucę, że na MójTarnów wreszcie za filmiki wrzucane na FB i inne Instagramy wreszcie wziął się ktoś kto ma pomysł i potrafi go zrealizować.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

defekator pisze:
19-07-2026, 07:23
To ja dorzucę, że na MójTarnów wreszcie za filmiki wrzucane na FB i inne Instagramy wreszcie wziął się ktoś kto ma pomysł i potrafi go zrealizować.
Nasza młodzież :) polecam jeszcze profil Explore Tarnów - będzie on wykorzystywany do promocji wśród zagranicznych turystów :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 24750 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Explore Tarnów też widziałem i bardzo przyjemnie się to ogląda.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

daniels90
Archont

Dawno nie było tylu turystów w Tarnowie. Zwłaszcza zagranicznych. Często jadam na mieście i ostatnio słyszę rożne języki w restauracjach: włoski, angielski, niemiecki, słowacki, niderlandzki, hiszpański. Widziałem też turystów z krajów arabskich. Bardzo mnie to cieszy. Zyskują na tym tarnowscy restauratorzy, ponieważ turyści dość licznie zatrzymują się na rynku na kawę czy obiad.
W końcu coś w tym temacie ruszyło, ale wiele jest jeszcze do zrobienia w temacie promocji miasta.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Byłem wczoraj na Rynku, turystów nawet sporo, mimo upału. Ale co z tego skoro po godzinie 15 obserwowałem jak kilka grupek odbija się od zamkniętych drzwi Muzeum w Ratuszu. Bo czynne było właśnie do 15. Ja wiem, że godziny pracy miejskich instytucji są dobrane tak aby wygodnie było ich pracownikom, a korzystający mają się dostosować, rozumiem też, że zimą być może te godziny mają sens, ale zamykać muzeum o 15 w szczycie sezonu? I nie przyjmuję do wiadomości, że dwa dni w tygodniu jest otwarte do 17. Nikt przyjeżdżający do Tarnowa nie będzie tego sprawdzał i dostosowywał terminu swojej wizyty do godzin otwarcia Muzeum.

A co do ogródków Warka, Szczeście, Hybryda i U Jana trzymają poziom. Reszta wciąż mizeria. Czy miasto serio nie może wprowadzić jakiegoś minimalnego standardu wyglądu ogródka? Kilka petunii i pelaragonii w estetycznych donicach to nie jest chyba koszt, który dobije te biznesy. Bo do estetyki ogródków w Sandomierzu wciąż bardzo dużo nam brakuje. W zasadzie tylko zachodnio-północny róg rynku wygląda tak jak powinien.

daniels90
Archont

Weekendowe miasteczko Polsatu w Tarnowie

Obrazek

Gospodyniami weekendowego programu, nadawanego w godzinach od 8.30 do 11.30, będą prezenterki Polsatu Agnieszka Hyży i Paulina Sykut-Jeżyna.– Czekają na Was świetne materiały pokazujące przekrój Tarnowa oraz okolic, od aktywności i pięknych krajobrazów, przez wyjątkowych ludzi, aż po smaki lokalnej kuchni – piszą organizatorzy w mediach społecznościowych.

Na specjalnej kanapie w plenerowym studiu pojawią się m.in. pięcioletni pasjonat Formuły 1 marzący o mistrzostwie świata, Miss Polski 2026 Wiktoria Ptak, prezes Polskiej Organizacji Turystycznej Magdalena Krucz, Michał Szpak oraz zawodnicy Hunters Tarnów. Nie zabraknie także warsztatów tanecznych prowadzonych przez Alberta Kosińskiego oraz pokazów kulinarnych z udziałem znanych kucharzy (Karolina Stolarska-Bigos, Grzegorz Lis, Mateusz Gessler i Marcin Kostrzewa).

Miasteczko Polsatu na rynku będzie otwarte w godzinach od 8.30 do 18 w sobotę oraz do godziny 14 w niedzielę. Organizatorzy przygotowali animacje, konkursy, warsztaty, aktywności dla najmłodszych oraz upominki od partnerów. Pojawią się tam Kreatywni Animatorzy, Malowany Miś, Skjur, Lewiatan, BYD, Rodowita oraz Energylandia.

Dodatkowo z Tarnowa będzie nadawana w sobotę prognoza pogody. Zaplanowano trzy wejścia – z Pasażu Odkryć, Parku Strzeleckiego oraz Centrum Sztuki Mościce. Poprowadzi je Milena Rostkowska-Galant.

Wakacyjna trasa plenerowa realizowana jest we współpracy z partnerem regionu - Województwem Małopolskim oraz Małopolską Organizacją Turystyczną.

Moim zdaniem to kolejna bardzo dobra promocja Tarnowa w ogólnopolskich mediach.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

defekator pisze:
07-08-2026, 08:56
Kilka petunii i pelaragonii w estetycznych donicach to nie jest chyba koszt, który dobije te biznesy.
Szklanka wody za darmo zniszczy te biznesy, a ty chcesz żeby inwestowali w jakieś kwiatki :)

ODPOWIEDZ