Promocja miasta

Wiadomości "z miasta".

daniels90
Archont

Re: Promocja miasta

Post autor: daniels90 »

figa pisze:
22-08-2026, 18:49
Zdecydowanie zaproś Sasnala, aby wychwalał Tarnów :) Przecież on mówi, że nie lubi Tarnowa, bo on jest z Mościc :D
Może opowiedzieć o Mościcach. Sasnal ostatnio zdobył prestiżową Nagrodę Rubensa, która przyznawana jest od 1957 roku przez władze niemieckiego miasta Siegen, gdzie urodził się wybitny barokowy malarz Peter Paul Rubens.
Laureatami są twórcy, którzy podobnie jak patron nagrody, wyróżnili się pionierskim dorobkiem. Sasnal jest pierwszym twórcą z Polski, którego uhonorowano tym wyróżnieniem.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Przyznam, że poza Dukajem, Kwaśnym i Klichem żadne z tych nazwisk mi nic nie mówi :D
Ale Klich to mi się z piekarnią kojarzy :D

GregTrN
Prytan

Post autor: GregTrN »

Pan Sasnal to może lepiej niech już niczego nie robi dla naszego miasta. Wystarczy że obok dworca w Mościcach stoi jego "dzieło" - sztuka wyższych lotów której prawdopodobnie zwykły śmiertelnik nie zrozumie.
Nie sądziłem że zwykłe betonowe kręgi pokryte papą mogą być pomnikiem czy nawet niektórzy o zgrozo nazywają to rzeźbą. To ten rodzaj "sztuki" dla lewicy.
Po za tym tak jak ktoś wspomniał facet identyfikuje się jako Mościczanin o Tarnowie nie wypowiada się zbyt pochlebnie.

Exyou
Proedroj

Post autor: Exyou »

GregTrN pisze:
24-08-2026, 09:50
Pan Sasnal to może lepiej niech już niczego nie robi dla naszego miasta. Wystarczy że obok dworca w Mościcach stoi jego "dzieło" - sztuka wyższych lotów której prawdopodobnie zwykły śmiertelnik nie zrozumie.
Nie sądziłem że zwykłe betonowe kręgi pokryte papą mogą być pomnikiem czy nawet niektórzy o zgrozo nazywają to rzeźbą. To ten rodzaj "sztuki" dla lewicy.
Po za tym tak jak ktoś wspomniał facet identyfikuje się jako Mościczanin o Tarnowie nie wypowiada się zbyt pochlebnie.
Za inteligentny to Ty nie jesteś.

ODPOWIEDZ