Rada Miejska 2024-2029
Re: Rada Miejska 2024-2029
Śmierdzi tam w którą stronę wiatr wieje. I to nie jest codziennie. Zdarza się co kilka dni.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
SpeedwayKK
- Obywatel
Jak śmierdzi to musicie wybrać się na spacer w stronę smrodku i dowiecie się skąd to się dzieje
Ja wiem już że to nie wysypisko, chociaż też tak myślałem
Ja wiem już że to nie wysypisko, chociaż też tak myślałem
Wyjaśnisz w takim razie jakie jest źródło problemu, którego nikt nie potrafi rozwiązać od kilkunastu lat? Jeżeli to nie wysypisko to co potrafi pokryć smrodem obszar od Brzozówki prawie do Westerplatte w zależności od kierunku wiatru? Serio pytam.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Aby być wiarygodnym w swoich wpisach dokonałem wczoraj (ok. godz. 13) po informacjach od mieszkańców osiedla objazdu i pomiarów
1. skrzyżowanie Jaracza-Solskiego,
2. skrzyżowanie Modrzejewskiej-Dunikowskiego,
3. skrzyżowanie Dunikowskiego-Nowodąbrowska,
4. Mehoffera,
5. skrzyżowanie Komunalna-Majchra,
6. Komunalna-Pendereckiego,
7. brama wjazdowa do Karpati,
8. Komunalna pomiędzy sortownią MPGK a drogą wjazdową do Karpati,
9. Strefowa,
10. Chełmońskiego-Stokrotka,
11. skrzyżowanie Nowodąbrowska-Schillera,
12. Kmiecika koło Shella,
13. skrzyżowanie Kmiecika-Krzyska,
14. skrzyżowanie Krzyska-Jaracza.
Wiatr wiał dokładnie wzdłuż ul. Komunalnej (maszty i flagi Eurocomplex) czyli ze wschodu. Jedynym miejscem, w którym stwierdziłem odór to odcinek Komunalnej pomiędzy sortownią MPGK a drogą wjazdową do Karpati. Na placu Karpati, zerkając przez ogrodzenie nie zauważyłem na zewnątrz żadnych odpadów.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku