W tym momencie nie o to chodzi czy ktos mieszka czy nie tylko czy ktos placi smieci czy nie a to roznica. Ja ze swoich podatkow finansuje to miasto i tego prezydenta i uwazam ze powinienem pelnoprawnie korzystac ze znizek w Tarnowie,to jest uczciwe, bo wywiazuje sie ze wszystkich obowiazkow wobec tego miasta. Co mi dadzą znizki w gminie jak ja na codzien poruszam sie i pracuje w Tarnowie??Niektorzy wiecej czasu spedzaja w Tarnowie niz w swoim miejscu zamieszkania.farciarzgilmore pisze: ↑26-03-2026, 10:36Skoro jesteś tu zameldowany ale nie mieszkasz w Tarnowie to nie moja wina ani prezydenta. To albo wróć do Tarnowa i korzystaj ze zniżek, albo zamelduj się tam gdzie fizycznie mieszkasz i tam korzystaj z ulg.
Dowiadywalem sie troche o tym wiec moge sie wypowiedziec, są dwie sprawy:LordRuthwen pisze: ↑26-03-2026, 11:05gdzie płaci podatki osoba zameldowana w Tarnowie ale mieszkająca poza nim?
adres zamieszkania i adres zameldowania, o rozliczeniu pit decyduje adres zamieszkania.
Jesli ktos np tak jak ja wyjechal z Tarnowa ale nie zmienil adresu zamieszkania to dalej rozlicza sie w Tarnowie mimo ze praktycznie mieszka gdzies indziej.
Urzad skarbowy nie narzuca zmiany adresu zamieszkania, jest on istotny tylko ze wzgledu na ewentualna nieodebraną korespondencje.