https://tarnow.pl/Dla-mieszkancow/Urzad ... publicznie" onclick="window.open(this.href);return false;
Projekt uchwały krajobrazowej.
Ustawa krajobrazowa
Re: Wieści z Kancelarii Rady Miejskiej
Ból dupy właścicieli płotów w mieście za 3...2...1... 
ps: wydzieliłem wątek, bo może się rozwinąć

ps: wydzieliłem wątek, bo może się rozwinąć

Re: Ustawa krajobrazowa
Ten ból dupy właścicieli płotów nie będzie zbyt intensywny, bo ustawa dopuszcza reklamy na ogrodzeniach w postaci "tablicy poziomej" w strefie D, E oraz F. Czyli na jakiś 95% powierzchni miasta. Szkoda.
Ogólnie odnoszę wrażenie, że w strefie F niewiele się zmieni. Choć przyznaję, że projekt przejrzałem na szybko bez wnikliwej analizy.
Edit: Teraz doczytałem, że to zezwolenie na reklamy na ogrodzeniach dotyczy tylko miejsc gdzie prowadzi się działalność. Może nie będzie tak źle.
Ogólnie odnoszę wrażenie, że w strefie F niewiele się zmieni. Choć przyznaję, że projekt przejrzałem na szybko bez wnikliwej analizy.
Edit: Teraz doczytałem, że to zezwolenie na reklamy na ogrodzeniach dotyczy tylko miejsc gdzie prowadzi się działalność. Może nie będzie tak źle.
Ja sobie poczytam w wolnym czasie, ale widzę tam np. brak ustaleń dotyczących reklam na szybach - są tylko szyldy, witryny i takie tam. A jak ktoś zaklei 100% szyby reklamami, to już będzie ok.
Może nawet zgłoszę uwagi skoro są konsultacje i można wysłać maila
Może nawet zgłoszę uwagi skoro są konsultacje i można wysłać maila

Fajnie by było, ale niestety rząd ma inne plany: https://dziennikpolski24.pl/ustawa-kraj ... 1-14181293" onclick="window.open(this.href);return false;
Odświeżę temat, bo o ile pamiętam, to miało to działać gdzieś od września. Czy coś się zmieniło w datach przez covid, czy po prostu jest to martwy przepis?
Wydaje mi się że coś o tym na TVP Kraków kiedyś wspominali o Krakowie i nowych regulacjach, więc obstawiam lenistwo naszego magistratu
Wysłane z mojego H8266 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego H8266 przy użyciu Tapatalka
No właśnie czytałem, że na którejś radzie zmieniono datę na koniec 2021 o ile dobrze pamiętam. Zobaczymy za rok