Mieszkam poza Tarnowem, czajnik elektryczny zaczyna zarastać mi kamieniem po około 4-6 tygodni od odkamienienia.
Mam też biuro na Strusinie i tam takie coś dzieje się po 4-5 dniach od odkamienienia.
Mówię o wodzie prosto z kranu, przez dzbanek filtrujący kamienia nie ma wcale od 2 miesięcy.
Serio taka twarda woda jest w tej części miasta? Serwisy pralek to muszą tu mieć niezły utarg.
Wcześniej mieszkałem na 25-lecia i Zielonym i nie pamiętam nic takiego.
Twarda woda w Tarnowie
-
Autor tematu - Rhetor
Re: Twarda woda w Tarnowie
https://www.tw.tarnow.pl/jakosc-wody/41 ... 2025-04-29
Tu masz szczegółowe informacje. Ogólnie woda jest średnio-twarda. Nie ma tragedii ale do powstawania osadu wystarczy. A jak chcesz wiedzieć jaka jest konkretnie wartość w Twoim kranie to za 30 złotych w dowolnym zoologicznym są testy na twardość. W marketach budowlanych może też znajdziesz.
Tu masz szczegółowe informacje. Ogólnie woda jest średnio-twarda. Nie ma tragedii ale do powstawania osadu wystarczy. A jak chcesz wiedzieć jaka jest konkretnie wartość w Twoim kranie to za 30 złotych w dowolnym zoologicznym są testy na twardość. W marketach budowlanych może też znajdziesz.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM