Dzięn dobry,
Zastanawiamy się na przeniesiem dziecka do siódemki ( druga klasa). Proszę o opinie o tej szkole. Byliśmy na dniach otwartych, wzystko pięknie ale nie znam żadnych opinii rodziców.
Dziękuję
Szkoła podstawowa siodemka
Re: Szkoła podstawowa siodemka
Z tego, co czytałem, to sprawdziłbym, jak tam wygląda rotacja nauczycieli, bo ponoć jest jak na karuzeli.
Ja słyszałem pozytywne informacje, największe zalety to kadra zarządzająca. Ogólnie to szkoła niepubliczna. Nauczyciele nie mają w niej karty nauczyciela, więc nie obowiązuje ich 18h etat plus reszta to nadgodziny, płatne zastępstwa, 13 pensje itp. jeżeli zwolni się ktoś ze szkoły publicznej, w której trudniej dostać pracę to nauczyciele korzystają z takich okazji.
Dziękuję,
No tak trochę tego się obawiam, że np. nauczyciel matematyki odejdzie w trakcie roku szkolnego.
No tak trochę tego się obawiam, że np. nauczyciel matematyki odejdzie w trakcie roku szkolnego.
@sigielki w liceum (i to Liceum przez duże L, nie "pięćdziesiątym którymś", z kartą nauczyciela itp) nauczycielka języka polskiego potrafiła w środku roku szkolnego odejść z pracy (i też opuścić swoją maturalną klasę, której była wychowawczynią), więc podstawówka to nie jest jakiś duży problem. Największy problem to rodzice, którzy myślą, że szkoła wychowa za nich dzieci. Tego się bój.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Dziękuję
Ot, mądrego przyjemne posłuchać."
Ot, mądrego przyjemne posłuchać."