Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Słyszał ktoś coś odnośnie inwestycji za nowym szpitalem? Podobno wrócił temat kolejnej galerii. Między innymi Agata Meble.
Już dobrych kilka lat temu mówiło się o planach budowy nowej galerii w tym miejscu i potem temat ucichł. Szczerze to jestem zaskoczony, że jednak coś powstanie w tym miejscu.
I teraz rodzi się pytanie- czy trzecia galeria jest faktycznie potrzebna? Czy znajdzie się na tyle klientów? Patrząc na Galerię Tarnovie to mam wątpliwości.
Chyba, że otworzą się tam sklepy, których dotychczas nie było w naszym mieście.
I teraz rodzi się pytanie- czy trzecia galeria jest faktycznie potrzebna? Czy znajdzie się na tyle klientów? Patrząc na Galerię Tarnovie to mam wątpliwości.
W Gemini czasem ciężko miejsce znaleźć. Teraz w okresie przedświątecznym tam był istny armagedon. Natomiast jak chodzi o tą inwestycję na Lwowskiej to nie będzie galeria a raczej park handlowy. Coś jak ten koło Leroy.daniels90 pisze: ↑14-01-2026, 12:44Już dobrych kilka lat temu mówiło się o planach budowy nowej galerii w tym miejscu i potem temat ucichł. Szczerze to jestem zaskoczony, że jednak coś powstanie w tym miejscu.
Na ten moment słyszałem o Agata Meble i być może OBI.
Miejsce ogólnie jest dobre. Myślę, że jeśli powstaną tam sklepy, których nie ma w Tarnowie to ma to spore szanse się utrzymać. Natomiast jeśli będzie to coś w stylu: Rossman, Pepco i Biedronka to średnio. To miejsce musi czymś przyciągnąć klientów.
-
farciarzgilmore
- Archont
A ja uważam, że to niezbyt dobry pomysł. Bardzo blisko przecież jest Leroy z parkiem i zaraz obok Auchan z kilkoma sklepami. Jak będzie OBI to dodatkowa konkurencja dla Leroy, Castoramy w Gemini i pamiętajmy o Merkury Market. Trzy markety budowlane i OBI w takim małym promieniu? Ktoś może tego nie wytrzymać.
Dlatego napisałem, że powinny to być inne sklepy niż te, które już u nas są.
-
LordRuthwen
- Rhetor
@farciarzgilmore mieszkam zaraz za granicą Tarnowa, w Skrzyszowie konkretnie. Najbliższy sklep budowlany to Leroy - Merkury z zasadą wykładamy 1500 produktów po 1-2 sztuki a jak chcesz więcej sztuk to wołaj pracownika, który będzie wolny kiedy będzie i odbieraj z magazynu to dla mnie nieporozumienie, bo szybciej wrócę z tego Leroy niż zrobię zakupy w Merkurym, szczególnie jak brakło kilku sztuk czegoś. Mi by się budowlany w okolicy przydał, tak samo w okolicach Czerwonej - najbliższy to Mrówka wedle mojej wiedzy.
-
farciarzgilmore
- Archont
Tak jest, akurat mieszkam w okolicach Czerwonej i tam nic nie ma tylko Galeria Tarnovia w pobliżu. Wg mnie powinno coś powstać po tej stronie miasta ze względu na szybko rozrastające się Koszyce Wielkie i Małe, Zbylitowska Góra i pobliskie tereny. Tam nic nie ma tylko Biedronki, AlCapone i salony samochodowe a mieszkańców coraz więcej.LordRuthwen pisze: ↑14-01-2026, 15:04@farciarzgilmore mieszkam zaraz za granicą Tarnowa, w Skrzyszowie konkretnie. Najbliższy sklep budowlany to Leroy - Merkury z zasadą wykładamy 1500 produktów po 1-2 sztuki a jak chcesz więcej sztuk to wołaj pracownika, który będzie wolny kiedy będzie i odbieraj z magazynu to dla mnie nieporozumienie, bo szybciej wrócę z tego Leroy niż zrobię zakupy w Merkurym, szczególnie jak brakło kilku sztuk czegoś. Mi by się budowlany w okolicy przydał, tak samo w okolicach Czerwonej - najbliższy to Mrówka wedle mojej wiedzy.
Raczej nie wróżę wielkich nowości.
Może jakaś mała Agata Meble, Brico, Jula, Lidl/Carreforu i do tego święta trójca Pepco, Rossman ew. jeszcze jedno Action czy Tedi
Z małych pewniaków siłownia ma powstać tam Xtreme, współpracują z redkomdevelopment
Może jakaś mała Agata Meble, Brico, Jula, Lidl/Carreforu i do tego święta trójca Pepco, Rossman ew. jeszcze jedno Action czy Tedi
Z małych pewniaków siłownia ma powstać tam Xtreme, współpracują z redkomdevelopment
Osobiście widziałbym tam Julę. Najbliższa to albo Kraków albo Nowy Sącz, dalej na wschód od nas chyba w ogóle nie ma. Asortyment poza typową narzędziówką mocno zróżnicowany, dość sporo ciuchów - nie tylko roboczych, dużo "przydasiów" z różnych dziecin życia, których w typowych marketach budowlanych nie uświadczy.
Na brak klientów na Błoniach chyba nie narzekają, ale nie ukrywam, że widziałbym Decathlon na nieco większej powierzchni. Parę razy spotkałem się z tym, że czegoś z oferty (która jest dość bogata) nie było w Tarnowie, a np. było w Sączu. A nie zawsze chce się zamawiać rozmiar na chybił-trafił i później zwracać.
Może jakaś sieciówka fitness, niebędąca Xtrememem, też znalazłaby tam miejsce dla siebie.
Na brak klientów na Błoniach chyba nie narzekają, ale nie ukrywam, że widziałbym Decathlon na nieco większej powierzchni. Parę razy spotkałem się z tym, że czegoś z oferty (która jest dość bogata) nie było w Tarnowie, a np. było w Sączu. A nie zawsze chce się zamawiać rozmiar na chybił-trafił i później zwracać.
Może jakaś sieciówka fitness, niebędąca Xtrememem, też znalazłaby tam miejsce dla siebie.
Pepco i Biedry tam na pewno nie będzie bo na przeciwko jest już ten zestaw obowiązkowy. Dla mnie super że tam coś powstanie, Lidl byłby mile widziany wśród innych sklepów, których u nas jeszcze nie ma.
W okolicach Czerwonej, aż się prosi o drugiego Kałlanda bo do tego na Lwowskiej ostatnio ciężko się dopchać
W okolicach Czerwonej, aż się prosi o drugiego Kałlanda bo do tego na Lwowskiej ostatnio ciężko się dopchać
Ale szkaradztwo. Victoria Park koło Leroy może nie jest cudem architektury ale przynajmniej nie straszy. A to jest po prostu paskudne. Mam nadzieję, że to raczej taki concept-art niż faktyczna wizualizacja.wejss pisze: ↑14-01-2026, 16:34Wizualizacja ze strony inwestora:
https://redkomdevelopment.com/retail/tarnow/
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
E tam. Jakby ściany walnąć białe, to te bryły idealnie wpasują się w zabudowę sąsiedztwa w postaci hali oraz kompleksu szpitalnych budynków.