Czyli mamy cztery rozwiązania:
1. Płaskie rondo, tunel dla ludzi - drogie, ludzie muszą chodzić pod ziemią
2. Płaskie rondo, kładka dla ludzi - tańsze, ludzie muszą chodzić na drogą
3. Rondo pod ziemią, płasko dla ludzi - bardzo drogie, ludzie są priorytetem
4. Rondo nad ziemią, płasko dla ludzi - bardzo drogie, ludzie są priorytetem
@LordRuthwen poczekaj z tym stolikiem - za 2-3 lata w tej okolicy będzie 3x więcej pieszych i 4x więcej samochodów - sam nie wiem, co będzie lepsze dla miasta, ale skłaniam się do wersji "samochody pod ziemię, piesi po płaskim". Chociaż sam na co dzień jeżdżę samochodem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
@ad2222 chodziło mi o to, że światła w tamtym miejscu to najgorsze co może być, więc to właśnie będzie. Tak samo było gdy mówiłem, że światła koło ul Legionów zostaną rozciągnięte na wyjazd z Legionów - nie nic takiego nie będzie, skądże znowu! Nie cierpię mieć racji, ale działania urzędników są przewidywalne i niezmiennie głupie oraz podszyte tchórzostwem przed inicjatywą inna niż najtańsza.
A takie fajne miejsce do zrobienia czegos fajnego nowoczesnego upłynniającego ruch i fajnie wyglądającego ehh ale nie u nas o mojej koncepcji juz tu pisalem wiele razy, w naszym mieście nierealne by połączyć to wszystko z dworcem i poludniowym kierunkiem wyjazdu z Tarnowa. U nas bedą swiatla i masa pieszych czekajaca na przejscie by unieruchomić skrzyżowanie, dojdą jeszcze inteligentne światła, zielone strzałki i bedziemy miec bajke:):)Jak to jest że rzady w miescie sie zmieniają a Ci od dróg dalej tak samo myslą?? tak samo malo rozwojowo , mało zeby cokolwiek usprawnic, sukcesy ktorymi sie chwali Pan Prezydent(remont Tuchowskiej) praktycznie nic nie wnosi prócz lepszego asfalt.Odnoszę wrażenie ze wszystko w tym miescie jest robione na sztuke o nowe wyremontowane fajne tylko bez jakiegokolwiek pomyślunku, a pozniej sie poprawia albo juz tak zostaje.
Ryszard Pagacz, który był gościem Słowo za Słowo dziwi się, że władze miasta decydują się na taki krok, tym bardziej, że może to oznaczać utratę dofinansowania w wysokości 25 mln zł, które przekazało właśnie Województwo Małopolskie.
Nowe rondo miało zostać otwarte w marcu tego roku.