Aktualizacja:
INFORMACJE DOTYCZĄCE ZAMIERZENIA BUDOWLANEGO.
Budowa zespołu pięciu budynków handlowo-usługowych
Kubatura: 197573
Inwestor: Redkom Park Tarnów Sp.z o.o. KRS 0001141844
Komitetu Obrony Robotników 48, 02-146 Warszawa,
Wspólnicy:
RP TARNÓW 2 SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KRS 0001172924
Komitetu Obrony Robotników 48, 02-146 Warszawa,
Wspólnicy:
KOM2WORK FUNDACJA RODZINNA
Centrum Handlowe - Lwowska
-
MST wónraT
- Rhetor
Re: Centrum Handlowe - Lwowska
W planowanym przy ul. Lwowskiej kompleksie handlowym pojawi się kino sieci Cinema City.
https://retailnet.pl/2026/03/12/cinema- ... velopment/
https://retailnet.pl/2026/03/12/cinema- ... velopment/
Zastanawiam się czy czwarte kino jest w Tarnowie zasadne. Mamy już Kino Marzenie, Milenium i Multikino. 1 lutego otwarto też kino w Lisiej Górze.
Ale wiesz, że takiej decyzji nie podejmuje się przy śniadaniu między jednym naleśnikiem a drugim? To cały proces, przede wszystkim badanie rynku. Skoro chcą wejść, widać jest potencjał.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
O ile kojarzę to nie jest kino prywatne tylko prowadzone przez gminę. A w tym przypadku decyzja jednak mogła zapaść pomiędzy naleśnikiem a jajecznicą 
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
farciarzgilmore
- Archont
A racja - jakoś ta Lisia Góra mi się w oczy rzuciła.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Oczywiście, że tak, ale coś kosztem czegoś. Odkąd jest Netflix i inne platformy streamingowe liczba widzów w kinach spada. Obecnie mieszkańcy Ładnej, Skrzyszowa, Pogórskiej Woli itp. jeżdżą do kina Marzenie, Milenium i Multikina. Jak powstanie to kino na Lwowskiej to będą chodzić tam bo bliżej, więc liczba widzów w pozostałych kinach spadnie.
Załamie się sprzedaż czegoś do mlaskania i siorpania.
Koniec świata!
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
-
LordRuthwen
- Rhetor
@daniels90 tiaa, a odkąd serwisy streamingowe zaczęły się fragmentować to rośnie "piractwo" i ilość ludzi w kinach. Dziwne, nie? Ostatnio liczyłem i jakbym chciał wziąć tylko główne streamingi to bym musiał bulić pod 300 zł miesięcznie tylko za nie. To są dwa wyjścia do kina w miesiącu w moim przypadku.