Remont Krakowskiej
-
- Rhetor
Pewnie od Urszulańskiej w górę, bo tak miało być.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Oto odpowiedź jaką otrzymałem na pytanie czy po remoncie będzie możliwość kontynuacji jazdy od Wałowej w dół. Ręce mi opadły :
A zapewne prezydent nadal bezczelnie będzie nas przekonywał przy każdej okazji, że Tarnów to miasto przyjazne rowerzystom.Witam.
Projekt nie wprowadza żadnych zmian w organizacji ruchu, poza rozszerzeniem strefy zamieszkania do ulicy Nowy Świat. Zagospodarowanie ulicy Krakowskiej a szczególnie jej dostępna szerokość nie pozwala na wyznaczenie kontrapasa dla rowerów. Wymagałoby to likwidacji parkingu, co przy bardzo dużym zapotrzebowaniu nie jest brane pod uwagę. Z kolei duży ruch pieszych, liczne sklepy, instytucje i zakłady usługowe nie pozwalają na wyznaczenie drogi dla pieszych i rowerów na wspólnym ciągu.
Z poważaniem
Andrzej Mikuta
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Widze ze dla niektorych rowerzystow to kazda droga powinna tak wygladac.
Albo tak:
Sami pomyslcie w jaki sposob na Krakowskiej z obecnie juz malym chodnikiem i parkingiem na calej dlugosci ulicy miala by sie zmiescic jeszcze droga tylko dla rowerow. Rozumiem, ze kazdy chcialby jak najwiecej miejsca dla swojego "pojazdu" ale przecie to nie kondom nie rozciagnie sie.
Albo tak:
Sami pomyslcie w jaki sposob na Krakowskiej z obecnie juz malym chodnikiem i parkingiem na calej dlugosci ulicy miala by sie zmiescic jeszcze droga tylko dla rowerow. Rozumiem, ze kazdy chcialby jak najwiecej miejsca dla swojego "pojazdu" ale przecie to nie kondom nie rozciagnie sie.
-
- Proedroj
Szedłem tamtędy po 15.30 i widziałem tylko barierki przy wykopanej dziurze na jakiejś tam długości... upieram się przy swoim, powinno byćo grodzone od góry do dołu po obu stronach... a tego nie maKeleos pisze:Dziś o 14:30 robota szła pełną parą, tak więc działają, działają.
Odgrodzili pół placu Sobieskiego... chciałeś to masz ; D
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]