To jest ten plac z żółtym banerem "do sprzedania" ul. Krakowska / ul. Kąpielowa
Inwestycje w miescie
-
farciarzgilmore
- Archont
Re: Inwestycje w miescie
Dokładnie. To ten teren. Moim zdaniem średnio trafiony. Tam nawet nie będzie miejsca na parking.farciarzgilmore pisze: ↑17-11-2025, 10:30To jest ten plac z żółtym banerem "do sprzedania" ul. Krakowska / ul. Kąpielowa
@LordRuthwen oj, przepraszam, tak mi się źle skojarzyło. Wiem, że to polska firma, wiem że rosną w siłę, i kibicuję im z całego mojego zgryźliwego serca. 
@Cubaza na Nauczycielskim jest już Biedronka.
Za to na Zabłociu urządza się Żabka. Powiało wielkim światem.
@Cubaza na Nauczycielskim jest już Biedronka.
Za to na Zabłociu urządza się Żabka. Powiało wielkim światem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
LordRuthwen
- Rhetor
@wejss odsyłam do mojego wcześniejszego posta w tym temacie - model biznesowy Dino polegał do tej pory na filozofii - idziemy tam gdzie nie ma konkurencji, kupowali teren, budowali na własnym tam, gdzie nie musieli się bić o klienta z lidlem czy biedrą czyli małe miejscowości i wsie. Przez taką konsekwencję urośli bardzo pod kątem ilości sklepów i obrotu. Teraz powoli będą się wpychać tam, gdzie ich do tej pory nie było.
To nie świadczy o tym że Tarnów to wieś, lecz o tym, że z z kalkulacji wyszło, że im się to opłaci i że są już na tyle duzi, że mogą.
To nie świadczy o tym że Tarnów to wieś, lecz o tym, że z z kalkulacji wyszło, że im się to opłaci i że są już na tyle duzi, że mogą.
Wiem, wiem, przecież się śmiejęLordRuthwen pisze: ↑17-11-2025, 12:36@wejss odsyłam do mojego wcześniejszego posta w tym temacie - model biznesowy Dino polegał do tej pory na filozofii - idziemy tam gdzie nie ma konkurencji, kupowali teren, budowali na własnym tam, gdzie nie musieli się bić o klienta z lidlem czy biedrą czyli małe miejscowości i wsie. Przez taką konsekwencję urośli bardzo pod kątem ilości sklepów i obrotu. Teraz powoli będą się wpychać tam, gdzie ich do tej pory nie było.
W sumie sporo domów się buduje w tamtej okolicy. Dużo osób jeździ rowerem na Marcinkę i chodzi na spacery. Nie jest to taki głupi pomysł.
Ostatnio czytałem artykuł, że w 2024 r. w sklepach sieci Żabka sprzedano 39 mln kubków kawy, co sprawia, że Żabka jest liderem sprzedaży kaw w Polsce.
Mają też bogatą ofertę przekąsek na ciepło, hot dogi itp. Jak ktoś wraca z pracy lub ze szkoły, a w pobliżu nie ma żadnej knajpy to zawsze wstąpi coś kupić.
@Versacz obok paczkomatu - czyli w dawnym Marcinku.
@daniels90 w tej chwili osiedle się mocno zaludnia, bo jak do niedawna budowali tylko domy jednorodzinne, tak teraz tylko mini-bloki, szeregówki itp - co zwiększa gęstość zaludnienia. Myślę, że odkąd tutaj mieszkam (wróciłem na to osiedle w 2009r) to pod względem ludności zwiększyło się co najmniej o drugie tyle.
@daniels90 w tej chwili osiedle się mocno zaludnia, bo jak do niedawna budowali tylko domy jednorodzinne, tak teraz tylko mini-bloki, szeregówki itp - co zwiększa gęstość zaludnienia. Myślę, że odkąd tutaj mieszkam (wróciłem na to osiedle w 2009r) to pod względem ludności zwiększyło się co najmniej o drugie tyle.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Marcinek to był ten sklep spożywczy niedaleko Mlektaru po prawej stronie? Nie wiem czy dobrze kojarzę, gdzie ma być ta nowa Żabka.ad2222 pisze: ↑17-11-2025, 20:06
Kwestia czasu aż doczekamy się Biedronki przy Lotniczej. A co do Żabek w okolicy, choć to już raczej zachodnie rubieże Zabłocia, to dziś przed południem widziałem, że meblują lokal przy Tuchowskiej - na przeciwko sklepu z nartami p. Brzuskiego.
@daniels90 nie, ul. Zamkowa, prawie koniec - paczkomat ma adres Zamkowa 60A, a Marcinek jest tuż przed nim.