Remont dworca PKP

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

Postprzez LordRuthwen » 20-06-2012, 10:27

Co oznacza magiczny skrót pgs?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Postprzez MTar » 20-06-2012, 10:29

ponad główkę szyny
MTar
Proedroj
 
Posty: 416
Dołączył(a): 25-02-2010, 22:36

Postprzez LordRuthwen » 20-06-2012, 10:44

W centymetrach jak rozumiem?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Postprzez Lechu » 20-06-2012, 10:52

MTar napisał(a):Tak. Obecne perony to już jet zupełna kompromitacja, Trzeci peron to ma może 25 pgs .


Trzeci to w ogóle jakaś sierotka, ani wiat nie ma jak na 1 i 2 ani kostki na nim. On został zrobiony w innym okresie niż tamte 2 ?
Lechu
Archont
 
Posty: 623
Dołączył(a): 15-06-2010, 13:42

Postprzez tajka88 » 07-09-2012, 09:36

A może mi tak ktoś z ciekawości odpowiedzieć na pytanie, jak obecnie osoba na wózku inwalidzkim może się przedostać z dworca na peron np.2?
tajka88
Metoikos
 
Posty: 4
Dołączył(a): 03-09-2012, 11:04
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez hurricane » 07-09-2012, 09:57

Obecnie nie może, ale po przebudowie peronów będzie to możliwe.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
hurricane
Rhetor
 
Posty: 2551
Dołączył(a): 28-09-2009, 10:58

Postprzez ^cypis^ » 07-09-2012, 10:08

A nie da się przejechać na końcu peronu od strony zachodniej (obok pługa odśnieżnego i sekcji IZ)?
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Avatar użytkownika
^cypis^
Proedroj
 
Posty: 316
Dołączył(a): 27-12-2010, 22:28
Lokalizacja: KO00MA

Postprzez mirak » 07-09-2012, 10:11

Może. Trzeba przejechać na koniec pierwszego (kier. zachód) i po płytach dojechać na koniec drugiego. Sprawdzone z rowerami.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Avatar użytkownika
mirak
Archont
 
Posty: 778
Dołączył(a): 30-09-2009, 19:53
Lokalizacja: Tarnów Strusina

Postprzez Ravir » 07-09-2012, 10:34

Załoga Dworca pomaga. Sam widziałem jak starsza kobieta z starszym męszczyzną na wózku poprosili o pomoc kasjerkę. Ta zadzwoniła i po chwili pojawiło się dwóch ludzi, ktrzy całkiem sprawnie znieśli i wnieśli wózek na peron. Co więcej poczekali aż przyjedzie pociąg i "włożyli" wózek do wagonu.

Nie wiem czy to był odosobniony incydent ale mam nadzieję, że NIE - mam nadzieję, ze zawsze pomagają.
9000 ml A Rh-
Ravir
Rhetor
 
Posty: 1788
Dołączył(a): 04-09-2009, 10:40
Lokalizacja: Mościce

Postprzez Burnago » 10-12-2012, 22:23

Witam Was :)

Odświeżę trochę temat i zadam wam pytanie: czy wiadomo coś o dalszych remontach na naszym dworcu (perony)?

Przebudowa peronów w ramach modernizacji linii kolejowej miała się zacząć do końca roku a jak na razie cisza;>
Avatar użytkownika
Burnago
Obywatel
 
Posty: 21
Dołączył(a): 19-09-2011, 20:33
Lokalizacja: Tarnów - Krzyż

Postprzez Baxon » 11-12-2012, 09:34

Inwestycja ma opóźnienia, więc i perony muszą poczekać na swoją (nomen omen) kolej.
Avatar użytkownika
Baxon
Thesmothetai
 
Posty: 1372
Dołączył(a): 15-09-2009, 21:33

Postprzez Ewa_Kula » 19-02-2013, 09:54

Bedzie czysciej?

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... LokKrakTxt


Mi sie marza po prostu windy. Tak zeby moc sie swobodnie wydostac z peronu na peron. Nie rozumiem dlaczego tego nie zrobiono przy remoncie.
Ewa_Kula
Obywatel
 
Posty: 31
Dołączył(a): 27-06-2012, 17:06

Postprzez Baxon » 19-02-2013, 10:35

Bo windy powstaną podczas przebudowy linii kolejowej na terenie dworca głównego. Zostaną przebudowane wszystkie perony, tak by po remoncie zostały 3 perony 2-krawędziowe. Natomiast dotychczasowy peron 1 zostanie wyłączony z eksploatacji jako peron - będzie pełnił funkcję ciągu pieszego wzdłuż budynku dworca.
Avatar użytkownika
Baxon
Thesmothetai
 
Posty: 1372
Dołączył(a): 15-09-2009, 21:33

Postprzez Ewa_Kula » 19-02-2013, 10:38

A dziekuje, nie wiedzialam.
Mam nadzieje, ze nie bedziemy dlugo czekac.
Ewa_Kula
Obywatel
 
Posty: 31
Dołączył(a): 27-06-2012, 17:06

Postprzez hurricane » 19-02-2013, 17:01

Jeszcze z rok :P
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
hurricane
Rhetor
 
Posty: 2551
Dołączył(a): 28-09-2009, 10:58

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inwestycje lokalne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość