Remont dworca PKP

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Post autor: LordRuthwen »

Co oznacza magiczny skrót pgs?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)


MTar
Proedroj
Posty: 416
Rejestracja: 25-02-2010, 22:36

Post autor: MTar »

ponad główkę szyny

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Post autor: LordRuthwen »

W centymetrach jak rozumiem?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)


Lechu
Archont
Posty: 623
Rejestracja: 15-06-2010, 13:42

Post autor: Lechu »

MTar pisze:Tak. Obecne perony to już jet zupełna kompromitacja, Trzeci peron to ma może 25 pgs .
Trzeci to w ogóle jakaś sierotka, ani wiat nie ma jak na 1 i 2 ani kostki na nim. On został zrobiony w innym okresie niż tamte 2 ?


tajka88
Metoikos
Posty: 4
Rejestracja: 03-09-2012, 11:04
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: tajka88 »

A może mi tak ktoś z ciekawości odpowiedzieć na pytanie, jak obecnie osoba na wózku inwalidzkim może się przedostać z dworca na peron np.2?


hurricane
Rhetor
Posty: 2736
Rejestracja: 28-09-2009, 10:58

Post autor: hurricane »

Obecnie nie może, ale po przebudowie peronów będzie to możliwe.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

^cypis^
Proedroj
Posty: 316
Rejestracja: 27-12-2010, 22:28
Lokalizacja: KO00MA
Kontakt:

Post autor: ^cypis^ »

A nie da się przejechać na końcu peronu od strony zachodniej (obok pługa odśnieżnego i sekcji IZ)?
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!

Awatar użytkownika

mirak
Archont
Posty: 803
Rejestracja: 30-09-2009, 19:53
Lokalizacja: Tarnów Strusina

Post autor: mirak »

Może. Trzeba przejechać na koniec pierwszego (kier. zachód) i po płytach dojechać na koniec drugiego. Sprawdzone z rowerami.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"


Ravir
Rhetor
Posty: 1788
Rejestracja: 04-09-2009, 10:40
Lokalizacja: Mościce

Post autor: Ravir »

Załoga Dworca pomaga. Sam widziałem jak starsza kobieta z starszym męszczyzną na wózku poprosili o pomoc kasjerkę. Ta zadzwoniła i po chwili pojawiło się dwóch ludzi, ktrzy całkiem sprawnie znieśli i wnieśli wózek na peron. Co więcej poczekali aż przyjedzie pociąg i "włożyli" wózek do wagonu.

Nie wiem czy to był odosobniony incydent ale mam nadzieję, że NIE - mam nadzieję, ze zawsze pomagają.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Burnago
Obywatel
Posty: 21
Rejestracja: 19-09-2011, 20:33
Lokalizacja: Tarnów - Krzyż

Post autor: Burnago »

Witam Was :)

Odświeżę trochę temat i zadam wam pytanie: czy wiadomo coś o dalszych remontach na naszym dworcu (perony)?

Przebudowa peronów w ramach modernizacji linii kolejowej miała się zacząć do końca roku a jak na razie cisza;>

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai
Posty: 1374
Rejestracja: 15-09-2009, 21:33
Kontakt:

Post autor: Baxon »

Inwestycja ma opóźnienia, więc i perony muszą poczekać na swoją (nomen omen) kolej.


Ewa_Kula
Obywatel
Posty: 31
Rejestracja: 27-06-2012, 17:06

Post autor: Ewa_Kula »

Bedzie czysciej?

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... LokKrakTxt


Mi sie marza po prostu windy. Tak zeby moc sie swobodnie wydostac z peronu na peron. Nie rozumiem dlaczego tego nie zrobiono przy remoncie.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai
Posty: 1374
Rejestracja: 15-09-2009, 21:33
Kontakt:

Post autor: Baxon »

Bo windy powstaną podczas przebudowy linii kolejowej na terenie dworca głównego. Zostaną przebudowane wszystkie perony, tak by po remoncie zostały 3 perony 2-krawędziowe. Natomiast dotychczasowy peron 1 zostanie wyłączony z eksploatacji jako peron - będzie pełnił funkcję ciągu pieszego wzdłuż budynku dworca.


Ewa_Kula
Obywatel
Posty: 31
Rejestracja: 27-06-2012, 17:06

Post autor: Ewa_Kula »

A dziekuje, nie wiedzialam.
Mam nadzieje, ze nie bedziemy dlugo czekac.


hurricane
Rhetor
Posty: 2736
Rejestracja: 28-09-2009, 10:58

Post autor: hurricane »

Jeszcze z rok :P
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

ODPOWIEDZ