Internet - jaki polecacie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Info-Net » 21-09-2018, 16:34

sajdak napisał(a):Z serewerem sobie poradziłem, ale z netem już nie - infonet mnie olał - 2 tygodnie i nikt nie dzwoni i nie przyjeżdża..


Staramy się nikogo nie olewać, dopóki sobie na to rzetelnie nie zasłuży.
Natomiast faktycznie mamy teraz wydłużoną kolejkę ze standardowych 2-3 tygodnie do 3-4 i nawet lepiej. Tak jest co roku: ludzie wykańczają domy czy mieszkania, chcą mieszkać i korzystać z mediów a nasi technicy to też ludzie i też chcą iść na urlop nie w listopadzie.
Bardzo proszę o kontakt via Prywatna Wiadomość, bo jeżeli Twój nick jest od nazwiska to nie mamy na nie żadnego otwartego zlecenia, może ktoś coś źle napisał, daj znać to poprawię w razie potrzeby, żeby kolejka nie uciekła :)
pozdrawia załoga Info-Net Tarnów
<#### www.in.net.pl #####>
Avatar użytkownika
Info-Net
Obywatel
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18-01-2012, 23:51
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sajdak » 25-09-2018, 14:39

Infonet załatwiony - dziękuję.
...
Avatar użytkownika
sajdak
Archont
 
Posty: 833
Dołączył(a): 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sotiv » 28-12-2018, 15:58

Podepnę się pod temat. Czy ktoś z obecnych używa transmitera sieciowego i jest w stanie polecić coś godnego? Czy tylko Tp-link bawi się w takie urządzenia?
sotiv
Proedroj
 
Posty: 341
Dołączył(a): 11-07-2013, 14:52

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Goscinny » 28-12-2018, 16:32

W sensie - podpinasz do gniazdka 230V dwa takie i masz sieć?
Ja używam z powodzeniem od roku TP-linka, znajomi też i działa wszystko bez problemu. I szybko działa.
No i muszą być podpięte do tej samej fazy - w mieszkaniu to raczej nie problem, bo większość ma tylko jedną fazę, ale w domku trzeba sprawdzić i ewentualnie poprzepinać obwody do tej samej fazy.
Jak masz jakieś przedłużacze, to też lepiej podpinać je bezpośrednio w ścianę niż do przedłużacza. Zwłaszcza jak masz jakiś 'acar' z filtrami, gniazdami typu master/slave itd. To może przeszkadzać.
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9727
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Jan Kowalski » 31-12-2018, 09:08

Goscinny napisał(a):No i muszą być podpięte do tej samej fazy - w mieszkaniu to raczej nie problem, bo większość ma tylko jedną fazę, ale w domku trzeba sprawdzić i ewentualnie poprzepinać obwody do tej samej fazy.


Jeśli ja mam obwody na 4 korkach, to mi będzie działało?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Avatar użytkownika
Jan Kowalski
Rhetor
 
Posty: 4868
Dołączył(a): 17-06-2014, 09:35


Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Jan Kowalski » 31-12-2018, 10:39

W bloku jest chyba jedna faza, tylko są osobne obwody na światło i na 3 części mieszkania i pytanie, czy jak na jednym obwodzie włączę nadajnik, to czy odbiornik złapie na innym.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Avatar użytkownika
Jan Kowalski
Rhetor
 
Posty: 4868
Dołączył(a): 17-06-2014, 09:35

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez opornik » 31-12-2018, 11:00

Tak, będzie a przynajmniej powinno działać.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Avatar użytkownika
opornik
Rhetor
 
Posty: 8761
Dołączył(a): 24-08-2009, 09:38
Lokalizacja: Krzyż

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Goscinny » 31-12-2018, 11:09

Załapie - o ile oczywiście nie masz jakichś dziwnych wynalazków przy zabezpieczeniach. Jak same bezpieczniki, to będzie działać bez problemu.
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9727
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez LordRuthwen » 31-12-2018, 11:51

@statystyczny: niekoniecznie, w bloku rodziców (Zielone) jest jeden pion z trzech gdzie są 3 fazy (mieszkania >70 m2)
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5375
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez opornik » 31-12-2018, 12:48

Powoli, tzw "pion" a dokładniej wlz-et to są trzy fazy. Przeciętne mieszkanie z gazem i CO ma zasilanie 1f. Ta jedna faza rozdziela się na kilka obwodów z zabezpieczeniami na tablicy mieszkaniowej ale wszystkie obwody dalej zasilane są z jednej fazy. Pozostaje jeszcze kwestia sąsiadów zasilanych z tej samej fazy i czy nie skorzystają z Twojego "dobrodziejstwa" ale tu są pewnie zabezpieczenia które na to nie pozwolą.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Avatar użytkownika
opornik
Rhetor
 
Posty: 8761
Dołączył(a): 24-08-2009, 09:38
Lokalizacja: Krzyż

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Goscinny » 31-12-2018, 13:16

Zabezpieczenia są :) Tam się paruje urządzenia fizycznie przyciskając guzik na obydwu urządzeniach, więc sąsiad musiałby mieć dodatkowo dostęp do mieszkania :)
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9727
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez Jan Kowalski » 02-01-2019, 09:30

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie poszukiwałem pewnej informacji.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Avatar użytkownika
Jan Kowalski
Rhetor
 
Posty: 4868
Dołączył(a): 17-06-2014, 09:35

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez LordRuthwen » 02-01-2019, 09:36

Z tego co wiem to licznik filtruje, za licznik nie wychodzi.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5375
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez baggiom » 03-01-2019, 14:59

Orientuje się ktoś jacy dostawcy internetu są w blokach na Zarzyckiego w Mościcach oprócz Multimedii ?
baggiom
Obywatel
 
Posty: 29
Dołączył(a): 10-06-2011, 20:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komputery, Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość