Windows 7 - wasze opinie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Postprzez ad2222 » 18-12-2009, 22:10

Bo tak!

A tak swoją drogą, jeżeli Zybek dostał warna za tego w7, to trochę niesłusznie. Wszak rację (no może nie do końca, ale sporo) miał...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Avatar użytkownika
ad2222
Rhetor
 
Posty: 7247
Dołączył(a): 03-03-2009, 10:51
Lokalizacja: Tarnów, Zabłocie

Postprzez gushman » 18-12-2009, 22:38

Skumulowało mu się spośród kilku wątków. :) Ja tam długiej kariery Zybkowi1 na tym forum nie wróżę.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam <Ą-- s:) -->:)<Ą-- s:) -->

Cały Tarnów na Facebooku
Avatar użytkownika
gushman
Rhetor
 
Posty: 3355
Dołączył(a): 14-10-2009, 20:59

Postprzez rzuf » 18-12-2009, 22:39

Nie miał, wierz mi nie ma czegos takiego jak wersja testowa na 10 stanowsisk, o których on bredzi, a jesli znajdziesz gdzies w necie takie coś to chetnie przeprosze zybka.
Avatar użytkownika
rzuf
Thesmothetai
 
Posty: 1348
Dołączył(a): 03-12-2009, 19:20
Lokalizacja: Tarnów/Skrzyszów

Postprzez huziu » 19-12-2009, 00:56

Jeżeli dobrze pamiętam, to coś w okolicach października można było ściągnąć wersję RC po ówczesnej rejestracji na stronie M$.

Nie orientujecie się jak wygląda teraz sprawa licencji OEM na Win7? Z tego co wiem, to M$ zmienił trochę warunki licencjonowania i aby na zwykłym PC taki system był legalny, trzeba zakupić wersję BOX, a to juz ponad tysiąc zł.
Avatar użytkownika
huziu
Archont
 
Posty: 641
Dołączył(a): 26-08-2009, 02:10
Lokalizacja: Berlin

Postprzez Zybek1 » 19-12-2009, 01:48

Wytlumaczylem Adminowi i wiecej nie bede sie rozwodzil nad rzufami .
Zakladanie kaganca jest wbrew konstytucji.
Oko strusia jest większe od jego mózgu,-znam takich ludzi.
Zybek1
Obywatel
 
Posty: 55
Dołączył(a): 29-11-2009, 23:47
Lokalizacja: Kraina Wiecznej Szczesliwosci

Postprzez Goscinny » 19-12-2009, 12:47

huziu, no właśnie zmienił tak, żeby końcowy użytkownik nie mógł kupić w sklepie wersji OEM bez komputera. Wycwanili się.
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9885
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez Versacz » 20-12-2009, 18:28

U nas na PWSZce to są te siódemki i całkiem spoko to hasa, a wyglądem dalej przypomina mi tą j.... viste.
Avatar użytkownika
Versacz
Archont
 
Posty: 607
Dołączył(a): 31-08-2009, 12:55

Postprzez Cubaza » 20-12-2009, 21:32

NA PWSZ ?:> Czyli wychodzi na to, że Versacz ma dostęp do laboratorium Grafiki Komputerowej :P Bo narazie to tylko tam widziałem Windows 7 :P

A co do samego systemu to jak dla mnie godny następca Windowsa XP. O wiście nie wspominam bo dla mnie to nic tylko porażka :P hehehe :)

Jak tylko wyszedł to go zainstalowałem(Oryginalny z MSDNAA) i powiem szczerze, że naprawdę mnie zaskoczył :D Hasa nawet szybko :) Nie miałem problemów, ze sterownikami a dodatkowo to 99% rzeczy na nim chodzi ;) 1% to zawsze jakieś sterowniki, które miałem do windows XP a na 7 niestety nie mam :P
23 850ml A Rh+, a Ty ?
Cubaza
Rhetor
 
Posty: 3277
Dołączył(a): 06-10-2009, 19:27

Postprzez Versacz » 21-12-2009, 12:51

No dokładnie, programujemy sobie w tej sali na Matlabie. Cubaza nie wiesz jak to jest z tymi darmowymi Windowsami dla studentów???
Avatar użytkownika
Versacz
Archont
 
Posty: 607
Dołączył(a): 31-08-2009, 12:55

Postprzez faleQ » 21-12-2009, 12:52

A co do 7 to mam problem na stacjonarnym. Nie mam pod 7/vistę sterowników do RAIDa. Jest jakiś sposób aby sterowniki z XP przerobić pod 7 ??
faleQ
Archont
 
Posty: 690
Dołączył(a): 12-10-2009, 08:24
Lokalizacja: KT str

Postprzez LordRuthwen » 21-12-2009, 13:46

Versacz napisał(a):No dokładnie, programujemy sobie w tej sali na Matlabie. Cubaza nie wiesz jak to jest z tymi darmowymi Windowsami dla studentów???

Jak z każdą uczelnią, masz licencję MSDNAA i póki studiujesz masz legalny system.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Postprzez Cubaza » 21-12-2009, 17:48

Dokładnie tak jak powiedział Lord :) Z tą różnicą, że chyba nie dopóki jesteś studentem, tylko na zawsze;)
Versacz czy mi się wydaje, czy ty jesteś z EiT(2 rok) ;)
23 850ml A Rh+, a Ty ?
Cubaza
Rhetor
 
Posty: 3277
Dołączył(a): 06-10-2009, 19:27

Postprzez Goscinny » 21-12-2009, 18:03

Cubaza, tylko dopóki studiujesz i dodatkowo tylko dla zastosowań niekomercyjnych. Czyli jak robisz fuchy, to teoretycznie musiałbyś mieć innego Windowsa żeby na nim "zarabiać" :)
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9885
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez Cubaza » 21-12-2009, 18:16

Kurcze;) Czyli wychodzi na to, że za pół roku muszę windowsa kupić :P hehehehehe ;) No cóż zrobić ;) WIEM
Przesiąść się na linuksa:P
23 850ml A Rh+, a Ty ?
Cubaza
Rhetor
 
Posty: 3277
Dołączył(a): 06-10-2009, 19:27

Postprzez LordRuthwen » 22-12-2009, 14:49

Akurat to nie jest głupi pomysł, tylko zależy co robisz na kompie :-P
Bo z matlabami, fotoszopami i innymi duperelami będzie kłopot.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komputery, Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość