Windows 7 - wasze opinie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor
Posty: 7422
Rejestracja: 03-03-2009, 10:51
Lokalizacja: Tarnów, Zabłocie

Post autor: ad2222 »

Bo tak!

A tak swoją drogą, jeżeli Zybek dostał warna za tego w7, to trochę niesłusznie. Wszak rację (no może nie do końca, ale sporo) miał...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor
Posty: 3355
Rejestracja: 14-10-2009, 20:59

Post autor: gushman »

Skumulowało mu się spośród kilku wątków. :) Ja tam długiej kariery Zybkowi1 na tym forum nie wróżę.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Posty: 1363
Rejestracja: 03-12-2009, 19:20
Lokalizacja: Tarnów/Skrzyszów
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Nie miał, wierz mi nie ma czegos takiego jak wersja testowa na 10 stanowsisk, o których on bredzi, a jesli znajdziesz gdzies w necie takie coś to chetnie przeprosze zybka.

Awatar użytkownika

Autor tematu
huziu
Archont
Posty: 641
Rejestracja: 26-08-2009, 02:10
Lokalizacja: Berlin

Post autor: huziu »

Jeżeli dobrze pamiętam, to coś w okolicach października można było ściągnąć wersję RC po ówczesnej rejestracji na stronie M$.

Nie orientujecie się jak wygląda teraz sprawa licencji OEM na Win7? Z tego co wiem, to M$ zmienił trochę warunki licencjonowania i aby na zwykłym PC taki system był legalny, trzeba zakupić wersję BOX, a to juz ponad tysiąc zł.


Zybek1
Obywatel
Posty: 55
Rejestracja: 29-11-2009, 23:47
Lokalizacja: Kraina Wiecznej Szczesliwosci

Post autor: Zybek1 »

Wytlumaczylem Adminowi i wiecej nie bede sie rozwodzil nad rzufami .
Zakladanie kaganca jest wbrew konstytucji.
Oko strusia jest większe od jego mózgu,-znam takich ludzi.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 10478
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

huziu, no właśnie zmienił tak, żeby końcowy użytkownik nie mógł kupić w sklepie wersji OEM bez komputera. Wycwanili się.

Awatar użytkownika

Versacz
Archont
Posty: 613
Rejestracja: 31-08-2009, 12:55

Post autor: Versacz »

U nas na PWSZce to są te siódemki i całkiem spoko to hasa, a wyglądem dalej przypomina mi tą j.... viste.


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Post autor: Cubaza »

NA PWSZ ?:> Czyli wychodzi na to, że Versacz ma dostęp do laboratorium Grafiki Komputerowej :P Bo narazie to tylko tam widziałem Windows 7 :P

A co do samego systemu to jak dla mnie godny następca Windowsa XP. O wiście nie wspominam bo dla mnie to nic tylko porażka :P hehehe :)

Jak tylko wyszedł to go zainstalowałem(Oryginalny z MSDNAA) i powiem szczerze, że naprawdę mnie zaskoczył :D Hasa nawet szybko :) Nie miałem problemów, ze sterownikami a dodatkowo to 99% rzeczy na nim chodzi ;) 1% to zawsze jakieś sterowniki, które miałem do windows XP a na 7 niestety nie mam :P
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

Versacz
Archont
Posty: 613
Rejestracja: 31-08-2009, 12:55

Post autor: Versacz »

No dokładnie, programujemy sobie w tej sali na Matlabie. Cubaza nie wiesz jak to jest z tymi darmowymi Windowsami dla studentów???


faleQ
Archont
Posty: 710
Rejestracja: 12-10-2009, 08:24
Lokalizacja: KT str
Kontakt:

Post autor: faleQ »

A co do 7 to mam problem na stacjonarnym. Nie mam pod 7/vistę sterowników do RAIDa. Jest jakiś sposób aby sterowniki z XP przerobić pod 7 ??

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Post autor: LordRuthwen »

Versacz pisze:No dokładnie, programujemy sobie w tej sali na Matlabie. Cubaza nie wiesz jak to jest z tymi darmowymi Windowsami dla studentów???
Jak z każdą uczelnią, masz licencję MSDNAA i póki studiujesz masz legalny system.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Post autor: Cubaza »

Dokładnie tak jak powiedział Lord :) Z tą różnicą, że chyba nie dopóki jesteś studentem, tylko na zawsze;)
Versacz czy mi się wydaje, czy ty jesteś z EiT(2 rok) ;)
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 10478
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

Cubaza, tylko dopóki studiujesz i dodatkowo tylko dla zastosowań niekomercyjnych. Czyli jak robisz fuchy, to teoretycznie musiałbyś mieć innego Windowsa żeby na nim "zarabiać" :)


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Post autor: Cubaza »

Kurcze;) Czyli wychodzi na to, że za pół roku muszę windowsa kupić :P hehehehehe ;) No cóż zrobić ;) WIEM
Przesiąść się na linuksa:P
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Post autor: LordRuthwen »

Akurat to nie jest głupi pomysł, tylko zależy co robisz na kompie :-P
Bo z matlabami, fotoszopami i innymi duperelami będzie kłopot.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)

ODPOWIEDZ