Tellion

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

Autor tematu
kwaciu
Prytan
Posty: 145
Rejestracja: 14-03-2011, 14:28
Lokalizacja: exMrówkowiec

Tellion

Post autor: kwaciu »

Ktoś coś wie? Robią światłowody w Monte Cassino 3. W bloku wisi ogłoszenie. Jakaś konkurencja dla MM będzie.


ClNEK
Archont
Posty: 803
Rejestracja: 07-11-2009, 12:36

Post autor: ClNEK »

ciekawe, z tą firmą wiele wspólnego ma były właściciel i założyciel Internet Solution

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor
Posty: 7422
Rejestracja: 03-03-2009, 10:51
Lokalizacja: Tarnów, Zabłocie

Post autor: ad2222 »

ClNEK, a nie miał wpisanego w umowie zakazu działania w tej branży po sprzedaży IS?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński


Kulfon
Rhetor
Posty: 2038
Rejestracja: 14-11-2012, 08:37

Post autor: Kulfon »

Pewnie miał ale to jest na rok czy dwa maksimum .... więc pewnie teraz nic nie stoi na przeszkodzie żeby działać ;)

http://www.tellion.pl/
Ostatnio zmieniony 01-01-2013, 16:46 przez Kulfon, łącznie zmieniany 1 raz.


Boruta
Archont
Posty: 581
Rejestracja: 29-08-2009, 15:16
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Boruta »

Ktoś jeszcze coś wie na temat tej firmy, gdzie już są? Jest realna szansa na pożegnanie się z "jakością" MM?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 10478
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

Boruta, na razie to jej jeszcze w zasadzie nie ma nigdzie, ale każdy musi zacząć :)


ClNEK
Archont
Posty: 803
Rejestracja: 07-11-2009, 12:36

Post autor: ClNEK »

jeżeli będzie działać jak w IS to na pewno będzie OK :)


wadas
Prytan
Posty: 170
Rejestracja: 22-12-2011, 16:02

Post autor: wadas »

Ale jaja :D Tylko drogo jak na razie, w IS mieli 100 MB/s za 55zł/mc , a tu 20 Mb za 72zł :/
Niemniej życzę im powodzenia, mam nadzieję, że szybko wrócą na swój dawny wysoki poziom.
Było nie było kiedyś Tarnów był kolebką internetu, jak 8-10 lat temu mówiłem znajomym z innych większych miast (Poznań, Wrocław) jaki mamy tu internet i w jakiej cenie to łapali się za głowę, oni mieli 20x wolniejszy i 3 razy droższy.


mefisto101
Prytan
Posty: 208
Rejestracja: 25-09-2009, 19:12

Post autor: mefisto101 »

Nie bardzo wierzę w ich sukces, bo komu nie podobała się MM to już przeszedł do ZETO, które zbudowało sieć kilka miesięcy temu na Monte Cassino i Marynarki Wojennej.
Zresztą wątpię, że mieszkańcy bez protestu pozwolą na 5 ! rurkę na korytarzu, pomimo że niektórym być może spodoba się oferta nowego operatora.
Ale to będzie ciekawe zobaczymy

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 10478
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

Przecież to byłoby działanie bez sensu - sprzedaż firmę, żeby po kilku latach założyć jeszcze raz taką samą i wydawać od nowa kasę na infrastrukturę.
Co do piątej rurki w blokach - tutaj wina leży po stronie spółdzielni i wspólnot. Gdyby pomyśleli, to zrobiliby własny, porządny ruraż, wyrzucili wszystkich operatorów z nakazem rozbiórki swoich instalacji, a następnie wpuścili od nowa wszystkich, ale z nakazem korzystania z instalacji, które istnieją.
U mnie w bloku tak zrobiliśmy od początku i jest spokój i porządek. Oczywiście w nowo budowanych blokach operatorzy robią podchody i chcą budować "za darmo" instalację w bloku ale na zasadzie wyłączności co do późniejszego jej wykorzystania. Jeśli ktoś ze Wspólnoty ma łeb na karku, to potem cały blok ma instalację faktycznie za darmo :)


halford
Rhetor
Posty: 2090
Rejestracja: 21-10-2009, 15:44

Post autor: halford »

Co ciekawsze to Internet mają w technologii xDSL a więc po kablu telefonicznym. Być może będą działać np. jak Netia i podłączać "na linii" TP, która jest w każdym mieszkaniu ?


ClNEK
Archont
Posty: 803
Rejestracja: 07-11-2009, 12:36

Post autor: ClNEK »

Internet na MC będzie w innej technologi niż xDSL i ceną też nie ma się co sugerować.

Właścicielem firmy jest ktoś inny, poprzedni właściciel IS działa w innej branży

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Post autor: LordRuthwen »

Zmieniło się coś czy Adaś dalej gra na giełdzie?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)


kaem
Obywatel
Posty: 69
Rejestracja: 06-07-2012, 01:15

Re: Tellion

Post autor: kaem »

Temat stary ale nie będę zakładał nowego bo też dotyczy firmy tellion.
Ktoś wie jak ten tellion się spisuje? Aktualnie jestem od lat w Zeto jednak chciałem sobie zmniejszyć rachunek za internet gdyż w skali roku kosztuje mnie on 600zł przy podpisanej umowie na 12 miesięcy. W tellion kosztowałby mnie 360 lub nawet 180 [promocja 6 mieś za 1zł] przy umowie na 2 lata i prędkośc 30Mbit. Prawdę mówiąc nie jest dla mnie istotna prędkość bo wystarczy mi nawet 10Mbit a Zeto praktycznie daje ok 60-70 choć na umowie jest 100Mbit.
Ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą tellion?


nigar kalfa
Obywatel
Posty: 20
Rejestracja: 02-03-2016, 14:30

Re: Tellion

Post autor: nigar kalfa »

Witam. Ja mam internet w tej firmie i jestem zadowolona. Korzystam z laptopa więc 100Mbit w zupełności mi wystarczy. Dobra jakość oglądania seriali i nie narzekam. Ostatnio miałam usterkę i od ręki po moim telefonie przyjechali i naprawili co trzeba. Ja mam umowę na 2 lata ale już za pierwszy rok z góry zapłaciłam. Źle nie jest.

ODPOWIEDZ