Tellion

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Tellion

Postprzez kwaciu » 01-01-2013, 11:57

Ktoś coś wie? Robią światłowody w Monte Cassino 3. W bloku wisi ogłoszenie. Jakaś konkurencja dla MM będzie.
Avatar użytkownika
kwaciu
Prytan
 
Posty: 145
Dołączył(a): 14-03-2011, 14:28
Lokalizacja: exMrówkowiec

Postprzez ClNEK » 01-01-2013, 16:29

ciekawe, z tą firmą wiele wspólnego ma były właściciel i założyciel Internet Solution
ClNEK
Archont
 
Posty: 802
Dołączył(a): 07-11-2009, 12:36

Postprzez ad2222 » 01-01-2013, 16:41

ClNEK, a nie miał wpisanego w umowie zakazu działania w tej branży po sprzedaży IS?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Avatar użytkownika
ad2222
Rhetor
 
Posty: 7247
Dołączył(a): 03-03-2009, 10:51
Lokalizacja: Tarnów, Zabłocie

Postprzez Kulfon » 01-01-2013, 16:43

Pewnie miał ale to jest na rok czy dwa maksimum .... więc pewnie teraz nic nie stoi na przeszkodzie żeby działać ;)

http://www.tellion.pl/
Ostatnio edytowano 01-01-2013, 16:46 przez Kulfon, łącznie edytowano 1 raz
Kulfon
Rhetor
 
Posty: 1763
Dołączył(a): 14-11-2012, 08:37

Postprzez Boruta » 01-01-2013, 16:45

Ktoś jeszcze coś wie na temat tej firmy, gdzie już są? Jest realna szansa na pożegnanie się z "jakością" MM?
Boruta
Archont
 
Posty: 580
Dołączył(a): 29-08-2009, 15:16
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez Goscinny » 01-01-2013, 16:51

Boruta, na razie to jej jeszcze w zasadzie nie ma nigdzie, ale każdy musi zacząć :)
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9885
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez ClNEK » 01-01-2013, 17:03

jeżeli będzie działać jak w IS to na pewno będzie OK :)
ClNEK
Archont
 
Posty: 802
Dołączył(a): 07-11-2009, 12:36

Postprzez wadas » 01-01-2013, 17:56

Ale jaja :D Tylko drogo jak na razie, w IS mieli 100 MB/s za 55zł/mc , a tu 20 Mb za 72zł :/
Niemniej życzę im powodzenia, mam nadzieję, że szybko wrócą na swój dawny wysoki poziom.
Było nie było kiedyś Tarnów był kolebką internetu, jak 8-10 lat temu mówiłem znajomym z innych większych miast (Poznań, Wrocław) jaki mamy tu internet i w jakiej cenie to łapali się za głowę, oni mieli 20x wolniejszy i 3 razy droższy.
wadas
Prytan
 
Posty: 170
Dołączył(a): 22-12-2011, 16:02

Postprzez mefisto101 » 01-01-2013, 18:22

Nie bardzo wierzę w ich sukces, bo komu nie podobała się MM to już przeszedł do ZETO, które zbudowało sieć kilka miesięcy temu na Monte Cassino i Marynarki Wojennej.
Zresztą wątpię, że mieszkańcy bez protestu pozwolą na 5 ! rurkę na korytarzu, pomimo że niektórym być może spodoba się oferta nowego operatora.
Ale to będzie ciekawe zobaczymy
mefisto101
Prytan
 
Posty: 208
Dołączył(a): 25-09-2009, 19:12

Postprzez Goscinny » 01-01-2013, 21:12

Przecież to byłoby działanie bez sensu - sprzedaż firmę, żeby po kilku latach założyć jeszcze raz taką samą i wydawać od nowa kasę na infrastrukturę.
Co do piątej rurki w blokach - tutaj wina leży po stronie spółdzielni i wspólnot. Gdyby pomyśleli, to zrobiliby własny, porządny ruraż, wyrzucili wszystkich operatorów z nakazem rozbiórki swoich instalacji, a następnie wpuścili od nowa wszystkich, ale z nakazem korzystania z instalacji, które istnieją.
U mnie w bloku tak zrobiliśmy od początku i jest spokój i porządek. Oczywiście w nowo budowanych blokach operatorzy robią podchody i chcą budować "za darmo" instalację w bloku ale na zasadzie wyłączności co do późniejszego jej wykorzystania. Jeśli ktoś ze Wspólnoty ma łeb na karku, to potem cały blok ma instalację faktycznie za darmo :)
Avatar użytkownika
Goscinny
Rhetor
 
Posty: 9885
Dołączył(a): 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez halford » 01-01-2013, 21:59

Co ciekawsze to Internet mają w technologii xDSL a więc po kablu telefonicznym. Być może będą działać np. jak Netia i podłączać "na linii" TP, która jest w każdym mieszkaniu ?
halford
Rhetor
 
Posty: 2090
Dołączył(a): 21-10-2009, 15:44

Postprzez ClNEK » 03-01-2013, 12:49

Internet na MC będzie w innej technologi niż xDSL i ceną też nie ma się co sugerować.

Właścicielem firmy jest ktoś inny, poprzedni właściciel IS działa w innej branży
ClNEK
Archont
 
Posty: 802
Dołączył(a): 07-11-2009, 12:36

Postprzez LordRuthwen » 03-01-2013, 13:09

Zmieniło się coś czy Adaś dalej gra na giełdzie?
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Tellion

Postprzez kaem » 19-06-2016, 18:50

Temat stary ale nie będę zakładał nowego bo też dotyczy firmy tellion.
Ktoś wie jak ten tellion się spisuje? Aktualnie jestem od lat w Zeto jednak chciałem sobie zmniejszyć rachunek za internet gdyż w skali roku kosztuje mnie on 600zł przy podpisanej umowie na 12 miesięcy. W tellion kosztowałby mnie 360 lub nawet 180 [promocja 6 mieś za 1zł] przy umowie na 2 lata i prędkośc 30Mbit. Prawdę mówiąc nie jest dla mnie istotna prędkość bo wystarczy mi nawet 10Mbit a Zeto praktycznie daje ok 60-70 choć na umowie jest 100Mbit.
Ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą tellion?
kaem
Obywatel
 
Posty: 69
Dołączył(a): 06-07-2012, 01:15

Re: Tellion

Postprzez nigar kalfa » 19-06-2016, 22:48

Witam. Ja mam internet w tej firmie i jestem zadowolona. Korzystam z laptopa więc 100Mbit w zupełności mi wystarczy. Dobra jakość oglądania seriali i nie narzekam. Ostatnio miałam usterkę i od ręki po moim telefonie przyjechali i naprawili co trzeba. Ja mam umowę na 2 lata ale już za pierwszy rok z góry zapłaciłam. Źle nie jest.
nigar kalfa
Obywatel
 
Posty: 20
Dołączył(a): 02-03-2016, 14:30

Następna strona

Powrót do Komputery, Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość