Internet - jaki polecacie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: LordRuthwen »

A wifi czy kabelek? Bo może to wifi stanowi problem? Np sąsiad włączył odkurzacz :P
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)


sylw3st3r
Archont
Posty: 718
Rejestracja: 04-11-2009, 00:49
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: sylw3st3r »

wifi ale mam nowy router bo myślałem że to wina routera więc kupiłem nowy 3 miesiące temu i dalej ten sam problem jest :(

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: LordRuthwen »

W bloku wifi może działać różnie ze względu na to, że jest tam pierdyliard sieci zagłuszających się wzajemnie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor
Posty: 10354
Rejestracja: 13-01-2010, 21:55

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: defekator »

@sylw3st3r
Zmień domyślny kabel na routerze, czasem to pomaga. Jak nie, podepnij się przez jakiś czas bezpośrednio na kablu od ZETO - będziesz widział czy wina leży po ich stronie czy po stronie routera.

Awatar użytkownika

ZETO SA
Obywatel
Posty: 34
Rejestracja: 06-04-2012, 21:11
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: ZETO SA »

sylw3st3r pisze:hej mam pytanie do użytkowników neta z ZETO, czy u was też od dłuższego czasu jest wielkie problem z internetem? co chwile znika na krótką chwilę, przerywa połączenie, słabo chodzi?, i czy tylko na osiedlu zielonym jest ten problem czy w innych częściach miasta również pojawia się taki problem, mam takie wrażenie że internet ZETO stanął w miejscu i się nie rozwija podczas gdy inne firmy idą grubo do przodu?

Skontaktuj się z BOK lub podaj adres zamieszkania na PW. Sprawdzimy co się dzieje.

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Posty: 838
Rejestracja: 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: sajdak »

Pytanko;
Potrzebny internet stacjonarny - na firmę - w Krzyżu;
Tylko czy jest gdzieś taka opcja że warunkiem jest transfer, nie ilość pobieranych danych bo limitu 5gb miesięcznie nigdy nie osiągnąłem, a stacjonarny z plusa spadł mi transfer drastycznie do 3mbitów/s z 10-15 kiedyś gdy podpisywałem umowę (3 lata temu)
Sprawa pilna.
...


ezola
Obywatel
Posty: 99
Rejestracja: 06-11-2014, 11:49

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: ezola »

Info-Net (http://www.in.net.pl" onclick="window.open(this.href);return false;) już chyba cały Krzyż oplótł światłowodami

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Posty: 1363
Rejestracja: 03-12-2009, 19:20
Lokalizacja: Tarnów/Skrzyszów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: rzuf »

Info-Net w Skrzyszowie też nieźle chodzi (światłowód) :)

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Posty: 838
Rejestracja: 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: sajdak »

Czekam na przyjazd infonetu - ale chyba nie ma światłowodów na osiedlu...

Drugie pytanie - potrzebuję przenieść 3 adresy mailowe na inny serwer niż dotychczas mamy - ktoś coś może zaproponować?
Bez specjalnych wymagań - ważne żeby chodziło dobrze - bo dotychczasowy dostawca skąpi na jakichś SSLach i nie wszystkie maile przychodzą i wychodzą...
...


petr
Prytan
Posty: 232
Rejestracja: 18-09-2009, 09:06
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: petr »

linuxpl.com - od lat mamy tam firmowe majle i strony i jest ok.
pozdrawiam
petr

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Posty: 838
Rejestracja: 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: sajdak »

Z serewerem sobie poradziłem, ale z netem już nie - infonet mnie olał - 2 tygodnie i nikt nie dzwoni i nie przyjeżdża - muszę pochodzić po telefoniach cyfrowych...
...

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor
Posty: 10354
Rejestracja: 13-01-2010, 21:55

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: defekator »

A pytałeś w Multimediach? Z tego co wiem sporą część Krzyża mają już okablowaną. Tylko załatwianie czegokolwiek w tym ich piekielnym punkcie obsługi to koszmar.

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Posty: 838
Rejestracja: 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: sajdak »

Wszystko trzeba przez telefon z nimi załatwiać? To ja dziękuję...
...


ezola
Obywatel
Posty: 99
Rejestracja: 06-11-2014, 11:49

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: ezola »

Nie trzeba załatwić wszystkiego telefonicznie. Ja byłem w poniedziałek w
Multimedia Polska S.A. Punkt obsługi klienta
ul. Bitwy o Wał Pomorski 6, 33-100 Tarnów (najlepiej zaparkować na ul. Słonecznej w zatoczce po pierwszej nawrotce - jadąc od strony MB.Fatimskiej)
Czynne pon-pt 10-18
so 9-13

Byłem po 16 i obsługiwały 3 panie (jest 5 stanowisk) przede mną było 4 klientów

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor
Posty: 10354
Rejestracja: 13-01-2010, 21:55

Re: Internet - jaki polecacie

Post autor: defekator »

sajdak pisze:Wszystko trzeba przez telefon z nimi załatwiać? To ja dziękuję...

Nie. Załatwisz wszystko w biurze przy Slonecznej. Ale jak pójdziesz do ich biura to zazwyczaj kolejka porównywalna z tą do rejstracji w przychodni na Marii Curie. No chyba, ze masz szczęście jak ezola, ja nie miałem i za każdym razem musiałem czekać około godziny lub nawet dłużej.

ODPOWIEDZ