Internet - jaki polecacie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez LordRuthwen » 05-01-2018, 12:30

A wifi czy kabelek? Bo może to wifi stanowi problem? Np sąsiad włączył odkurzacz :P
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sylw3st3r » 05-01-2018, 16:47

wifi ale mam nowy router bo myślałem że to wina routera więc kupiłem nowy 3 miesiące temu i dalej ten sam problem jest :(
sylw3st3r
Archont
 
Posty: 714
Dołączył(a): 04-11-2009, 00:49
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez LordRuthwen » 09-01-2018, 08:33

W bloku wifi może działać różnie ze względu na to, że jest tam pierdyliard sieci zagłuszających się wzajemnie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)
Avatar użytkownika
LordRuthwen
Rhetor
 
Posty: 5449
Dołączył(a): 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez defekator » 09-01-2018, 18:18

@sylw3st3r
Zmień domyślny kabel na routerze, czasem to pomaga. Jak nie, podepnij się przez jakiś czas bezpośrednio na kablu od ZETO - będziesz widział czy wina leży po ich stronie czy po stronie routera.
Avatar użytkownika
defekator
Rhetor
 
Posty: 9355
Dołączył(a): 13-01-2010, 21:55

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez ZETO SA » 10-01-2018, 12:57

sylw3st3r napisał(a):hej mam pytanie do użytkowników neta z ZETO, czy u was też od dłuższego czasu jest wielkie problem z internetem? co chwile znika na krótką chwilę, przerywa połączenie, słabo chodzi?, i czy tylko na osiedlu zielonym jest ten problem czy w innych częściach miasta również pojawia się taki problem, mam takie wrażenie że internet ZETO stanął w miejscu i się nie rozwija podczas gdy inne firmy idą grubo do przodu?



Skontaktuj się z BOK lub podaj adres zamieszkania na PW. Sprawdzimy co się dzieje.
Avatar użytkownika
ZETO SA
Obywatel
 
Posty: 34
Dołączył(a): 06-04-2012, 21:11
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sajdak » 05-09-2018, 12:39

Pytanko;
Potrzebny internet stacjonarny - na firmę - w Krzyżu;
Tylko czy jest gdzieś taka opcja że warunkiem jest transfer, nie ilość pobieranych danych bo limitu 5gb miesięcznie nigdy nie osiągnąłem, a stacjonarny z plusa spadł mi transfer drastycznie do 3mbitów/s z 10-15 kiedyś gdy podpisywałem umowę (3 lata temu)
Sprawa pilna.
...
Avatar użytkownika
sajdak
Archont
 
Posty: 837
Dołączył(a): 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez ezola » 05-09-2018, 13:04

Info-Net (http://www.in.net.pl) już chyba cały Krzyż oplótł światłowodami
ezola
Obywatel
 
Posty: 73
Dołączył(a): 06-11-2014, 11:49

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez rzuf » 05-09-2018, 14:55

Info-Net w Skrzyszowie też nieźle chodzi (światłowód) :)
Avatar użytkownika
rzuf
Thesmothetai
 
Posty: 1348
Dołączył(a): 03-12-2009, 19:20
Lokalizacja: Tarnów/Skrzyszów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sajdak » 06-09-2018, 16:42

Czekam na przyjazd infonetu - ale chyba nie ma światłowodów na osiedlu...

Drugie pytanie - potrzebuję przenieść 3 adresy mailowe na inny serwer niż dotychczas mamy - ktoś coś może zaproponować?
Bez specjalnych wymagań - ważne żeby chodziło dobrze - bo dotychczasowy dostawca skąpi na jakichś SSLach i nie wszystkie maile przychodzą i wychodzą...
...
Avatar użytkownika
sajdak
Archont
 
Posty: 837
Dołączył(a): 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez petr » 07-09-2018, 09:10

linuxpl.com - od lat mamy tam firmowe majle i strony i jest ok.
pozdrawiam
petr
petr
Prytan
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18-09-2009, 09:06
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sajdak » 20-09-2018, 08:57

Z serewerem sobie poradziłem, ale z netem już nie - infonet mnie olał - 2 tygodnie i nikt nie dzwoni i nie przyjeżdża - muszę pochodzić po telefoniach cyfrowych...
...
Avatar użytkownika
sajdak
Archont
 
Posty: 837
Dołączył(a): 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez defekator » 20-09-2018, 18:46

A pytałeś w Multimediach? Z tego co wiem sporą część Krzyża mają już okablowaną. Tylko załatwianie czegokolwiek w tym ich piekielnym punkcie obsługi to koszmar.
Avatar użytkownika
defekator
Rhetor
 
Posty: 9355
Dołączył(a): 13-01-2010, 21:55

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez sajdak » 21-09-2018, 12:36

Wszystko trzeba przez telefon z nimi załatwiać? To ja dziękuję...
...
Avatar użytkownika
sajdak
Archont
 
Posty: 837
Dołączył(a): 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez ezola » 21-09-2018, 12:52

Nie trzeba załatwić wszystkiego telefonicznie. Ja byłem w poniedziałek w
Multimedia Polska S.A. Punkt obsługi klienta
ul. Bitwy o Wał Pomorski 6, 33-100 Tarnów (najlepiej zaparkować na ul. Słonecznej w zatoczce po pierwszej nawrotce - jadąc od strony MB.Fatimskiej)
Czynne pon-pt 10-18
so 9-13

Byłem po 16 i obsługiwały 3 panie (jest 5 stanowisk) przede mną było 4 klientów
ezola
Obywatel
 
Posty: 73
Dołączył(a): 06-11-2014, 11:49

Re: Internet - jaki polecacie

Postprzez defekator » 21-09-2018, 12:58

sajdak napisał(a):Wszystko trzeba przez telefon z nimi załatwiać? To ja dziękuję...



Nie. Załatwisz wszystko w biurze przy Slonecznej. Ale jak pójdziesz do ich biura to zazwyczaj kolejka porównywalna z tą do rejstracji w przychodni na Marii Curie. No chyba, ze masz szczęście jak ezola, ja nie miałem i za każdym razem musiałem czekać około godziny lub nawet dłużej.
Avatar użytkownika
defekator
Rhetor
 
Posty: 9355
Dołączył(a): 13-01-2010, 21:55

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komputery, Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość