Jaki telefon wybrać?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: Cubaza »

FaleQ, wypowiedź się dlaczego zasięg 4 sieci to hasło reklamowe bo mi właśnie to kilka razy uratowało dupe poniekąd.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
opornik
Rhetor
Posty: 9242
Rejestracja: 24-08-2009, 09:38
Lokalizacja: Krzyż

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: opornik »

faleQ pisze:Obecnie jestem w nju mobile i jest mi dobrze Obrazek Za 39 zł mam wszystko + 26 GB internetu szybszego niż miałem w Play.
W Play za 29 netto bez telefonu wszystko bez ograniczeń.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku


faleQ
Archont
Posty: 710
Rejestracja: 12-10-2009, 08:24
Lokalizacja: KT str
Kontakt:

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: faleQ »

Gdyż ponieważ u mnie w domu w Zbylitowskiej Górze zasięg sieci Play mam tylko na piętrze. Na parterze łapie tylko Orange. Schodząc na parter zawsze nie miałem zasięgu, telefon nie logował się automatycznie do innej dostępnej sieci. Roaming wewnątrz krajowy w telefonie był włączony. Dopiero po ręcznym logowaniu do innej sieci miałem zasięg. Ale wtedy miałem wolny internet, pełna prędkość była tylko w sieci Play.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka


faleQ
Archont
Posty: 710
Rejestracja: 12-10-2009, 08:24
Lokalizacja: KT str
Kontakt:

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: faleQ »

opornik pisze:
faleQ pisze:Obecnie jestem w nju mobile i jest mi dobrze Obrazek Za 39 zł mam wszystko + 26 GB internetu szybszego niż miałem w Play.
W Play za 29 netto bez telefonu wszystko bez ograniczeń.
Lepiej sprawdź czy to wszystko obejmuje stacjonarne numery telefonów [WINKING FACE]

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

krzychu
Archont
Posty: 862
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: krzychu »

jestem w plusie

pakiet rozmowy i sms bez limitu

cena 30 zl / mc


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: Cubaza »

A internet?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

krzychu
Archont
Posty: 862
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: krzychu »

tylko czasem wbijam pakiet 1GB za 10 zl na miesiac jak jestem poza domem jakas podroz

a tak to polegam na moim routerku z Zeto


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: Cubaza »

Czyli za 40zl jest coś gorszego niż za 25zl w play. Oferta aż palce lizać.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
opornik
Rhetor
Posty: 9242
Rejestracja: 24-08-2009, 09:38
Lokalizacja: Krzyż

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: opornik »

Panowie, dziękuję wszystkim za odpowiedzi, podpowiedzi i informacje. Nie ukrywam, że oferta którą mi zaproponowano wygląda jakoś tanio ;) i zapaliła mi się żółta żarówka bo po Waszych wpisach wygląda na super ofertę :D Muszę podjechać i dopytać o szczegóły. Raz jeszcze dzięki.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku

Awatar użytkownika

krzychu
Archont
Posty: 862
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: krzychu »

ja ta oferte mam juz ze 2 lata

sa nowe oferty tylko trzeba pogrzebac w stronkach

dodam tylko ze plus jako pierwszy wprowadzil pakiet no limit rozmowy i sms na pre paid

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 5880
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: LordRuthwen »

Nie jest ważne jak zaczął, ważne jak skończył :P
Ja znów siedzę w Virgin, na razie jestem zadowolony, żona też, zresztą od nich sobie też wezmę prepaida jako łącze backupowe do domu, jest tam pełny zasię LTE. więc gdy mi zeto zabraknie to zawsze wyjście na świat będzie :)
Wysłane z mojej budki telefonicznej ;)

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Posty: 838
Rejestracja: 13-01-2012, 23:04
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: sajdak »

żeby nie zakładać nowego tematu wykorzystam stary;
Od soboty - telefon mimo naładowania wieczorem na 80-90% rano budzi mnie pikaniem przy 5% poziomu naładowania baterii...
Wcześniej tego nie było - telefon ma 1,5roku - Samsung Galaxy A3
Wifi wyłączone na noc, lokalizacja również - tylko dane komórkowe mam włączone, ale nic przez noc raczej nie działa z aplikacji...jest jakaś możliwość co pobiera baterię w okresie bezczynności?
...

Awatar użytkownika

lll
Rhetor
Posty: 2927
Rejestracja: 27-06-2012, 10:28
Lokalizacja: Prawda w oczy kole

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: lll »

Wejdź w menagera aplikacji i pozamykaj wszystkie. Samsung nie zamyka sobie aplikacji i one działają w tle.


Cubaza
Rhetor
Posty: 3378
Rejestracja: 06-10-2009, 19:27

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: Cubaza »

Nie Samsung tylko Android. Żaden Android nie zamyka aplikacji i to jest normalne działanie. Jednak coś musi działać w tle. Nie ma opcji żeby spadło 90% baterii przez noc. Ja używałem do sprawdzania takich rzeczy aplikacji WakeLock Detector oraz GSAm Battery Monitor. Warto zostawić na kilka ładowań i sprawdzić co ma największy udział w pożeraniu baterii.
23 850ml A Rh+, a Ty ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
opornik
Rhetor
Posty: 9242
Rejestracja: 24-08-2009, 09:38
Lokalizacja: Krzyż

Re: Jaki telefon wybrać?

Post autor: opornik »

A może po prostu aku nie trzyma?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku

ODPOWIEDZ