dysk SSD

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
krzychu
Archont
Posty: 881
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

dysk SSD

Post autor: krzychu »

zmienilem sobie w laptopie dysk na SSD i tylko 180 MB/s
LA ARTE

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor
Posty: 6587
Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
Lokalizacja: tajna

Re: dysk SSD

Post autor: LordRuthwen »

Przykra sprawa, reklamuj, napisz do ONZ, FBI, CIA, ABW, RPK, NSA, FSB, BWP, MPK, ZKM, UMT, BMW, VW i jeszcze kilku, że oszukujo, może coś poradzą.


Autor tematu
krzychu
Archont
Posty: 881
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: dysk SSD

Post autor: krzychu »

moze wiesz czemu w necie pisza ze takie dyski chodza 500MB/s

a u mnie jest inaczej
LA ARTE

Awatar użytkownika

powolniak
Obywatel
Posty: 38
Rejestracja: 22-11-2017, 09:08

Re: dysk SSD

Post autor: powolniak »

Nie podałeś najważniejszych informacji:
- model dysku
- model płyty głównej
- OS

Google na szybko podpowiada około miliona porad, m.in.:
- czy podpięty pod SATA3
- czy włączony tryb AHCI zamiast IDE
- czy masz aktualne sterowniki


Autor tematu
krzychu
Archont
Posty: 881
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: dysk SSD

Post autor: krzychu »

plyta chipset : Bay Trail M

dysk : Apacer AS340
LA ARTE


aaee
Archont
Posty: 628
Rejestracja: 03-03-2011, 14:49

Re: dysk SSD

Post autor: aaee »

krzychu pisze:
25-11-2020, 13:34
moze wiesz czemu w necie pisza ze takie dyski chodza 500MB/s

a u mnie jest inaczej
nie "chodzą" 500MB/s, a według danych jednego z sklepu odczyt nawet 550MB/s ale to jest prędkość maksymalna nie stała.
Te dane podają przy maksymalnie najlepszych warunkach.

Zresztą pozostałe podzespoły muszą to uciągnąć.

Awatar użytkownika

powolniak
Obywatel
Posty: 38
Rejestracja: 22-11-2017, 09:08

Re: dysk SSD

Post autor: powolniak »

krzychu pisze:
25-11-2020, 15:55
plyta chipset : Bay Trail M
To nie model płyty głównej ani chipset a rodzina procesorów mobilnych.


Autor tematu
krzychu
Archont
Posty: 881
Rejestracja: 23-09-2009, 19:02
Lokalizacja: Tarnów

Re: dysk SSD

Post autor: krzychu »

LA ARTE

Awatar użytkownika

powolniak
Obywatel
Posty: 38
Rejestracja: 22-11-2017, 09:08

Re: dysk SSD

Post autor: powolniak »

Poddaję się, nadal nie wiem jaką masz płytę główną. Northbridge nie ma nic wspólnego z obsługą SATA a w użytej aplikacji AIDA masz kilka opcji wyżej "Płyta główna". Może support producenta dysku lub sklepu będzie bardziej wytrwały.

ODPOWIEDZ