GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Kto nie lubi gotować? No dobra - kto nie lubi dobrze zjeść? Zapraszamy do pochwalenia się swoimi przepisami, znaleznonymi lokalami.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
EmmaGANLEY
Obywatel
Posty: 10
Rejestracja: 22-10-2009, 14:46
Lokalizacja: Tarnów

GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!

Post autor: EmmaGANLEY »

UD1.
10 kilogramów MNIEJ.
Nasza wyjątkowa artystka, jeden z najwspanialszych głosów ludzkich tej planety, Pani Urszula DUDZIAK, szczupleje i pięknieje co widać gołym okiem: powód dieta makrobiotyczna w oparciu o chlebki tzw.
CHLEB typu KR-IRL. Brawo Pani Urszulo !!

Głos i uroda razem powodują, że cała Polska jest pod wrażeniem. SUPER !! :lol: 8-)

Zobacz też:
Wpisz w Google_______: dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/27,2747 ... l#autoplay
Załączniki
4c. CHLEB typu KR-IRL.    Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ¯YWIENIOWY,  tj. I¯=26%  NISKIE wêglowodany, czyli GLUKOZA naturalna..JPG
4c. CHLEB typu KR-IRL. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego. INDEKS ¯YWIENIOWY, tj. I¯=26% NISKIE wêglowodany, czyli GLUKOZA naturalna..JPG (76.63 KiB) Przejrzano 7393 razy
Biologia, medycyna. http://sandrarecho.pinger.pl/


Zybek1
Obywatel
Posty: 55
Rejestracja: 29-11-2009, 23:47
Lokalizacja: Kraina Wiecznej Szczesliwosci

Post autor: Zybek1 »

Pieklem takie pol roku temu, smakuja nijako.Siano tez jest pozywne i nie tuczy. :mrgreen:
--------------------------------------------------------------------------------

Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki). Przykład 1.

Kaszę jaglaną 400g. oraz ryż biały lub brązowy, również 400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4l.) przez ok. 15 minut.
Przyprawy to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. zioła wg uznania.
Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

Ugotowane kasza i ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. "mini chlebków".

Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem, i z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie "mini chlebki" ew. ugniatamy palcami.

Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.

Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. "przyrumienienia".

Obrazek

UWAGA: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki WYKLUCZONE !!. Takie dodatki sprzyjają
OTYŁOŚCI oraz CUKRZYCY typu 2.
Ryż przecież obniża poziom "złego-LDL" cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo.

CHLEB typu KR-IRL (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni.

Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie 2-3 kromek średniej wielkości (150-200 g), jako wariant odżywienia "minimum".

Spożycie CHLEBA typu KR-IRL GWARANTUJE powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu tj. polepszenie kreatywności myślenia, również dużą energię eliminującą zmęczenie.

Wszelkie choroby związane z otyłością pominiemy, jeśli wyeliminujemy otyłość. Aby tego dokonać należy spożywać CHLEB typu KR-IRL, oraz żywność wg wartości liczbowych tzw. Indeks Żywieniowy, tj. IŻ produktu.
Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz bez uczucia głodu.
Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem !!.

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
Zakladanie kaganca jest wbrew konstytucji.
Oko strusia jest większe od jego mózgu,-znam takich ludzi.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 11050
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

Chyba taki upiekę - jak przezyję :-D , to się podzielę opinią na temat smaku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor
Posty: 7655
Rejestracja: 03-03-2009, 10:51
Lokalizacja: Tarnów, Zabłocie

Post autor: ad2222 »

Jak to jak smakują? Jak kasza z ryżem.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński


Zybek1
Obywatel
Posty: 55
Rejestracja: 29-11-2009, 23:47
Lokalizacja: Kraina Wiecznej Szczesliwosci

Post autor: Zybek1 »

Szok!Cala Polska jest pod wrazeniem.Coz takiego sie stalo, ze ktos tam obnizyl wage o 10 kg.Nie potrzeba zadnych cudodiet, wystarczy przestac mieszac bialka z weglowodanami i wagi zacznie nam ubywac, bez jakiegos ograniczana produktow.W ten sposob. w przeciagu 3-ch miesiecy, obnizylem wage o osiem kg.Czy przynosi to szczescie?Chyba nie, wole kanapeczke -chlebek z dobra wedlinka i tak bez biczowania zyc sobie spokojnie.
Zakladanie kaganca jest wbrew konstytucji.
Oko strusia jest większe od jego mózgu,-znam takich ludzi.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor
Posty: 11050
Rejestracja: 03-03-2009, 12:21
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: Goscinny »

Zybek1, czasami wystarczy po prostu dieta "MŻ" - mniej żreć. Ale ludzie wolą niby cudowne diety, zamiast pomyśleć czego jeść mniej.


Autor tematu
EmmaGANLEY
Obywatel
Posty: 10
Rejestracja: 22-10-2009, 14:46
Lokalizacja: Tarnów

CHLEB typu KR-IRL; dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!

Post autor: EmmaGANLEY »

MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom.

1A. TEMAT:
Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY. :lol:

P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm odzyskuje tzw. __GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu.
Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom.

__Chleb typu KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie ZAPARCIA staje się zapomnianym terminem historycznym.
WZDĘCIA tj. pęcznienie błonnika odbywają się w garnku, a nie w naszych jelitach. Wobec tego eliminujemy również i tą przykrą dolegliwość FINALNIE !!
Chleb z wymienionych składników, to obecnie jeden z najzdrowszych i najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka.
W diecie sportowców stanowi podstawowy element energetyczny.
Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Mamy zatem: ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !! :roll:

Zobacz też; na stronie instytutu: IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

[ Dodano: 13-04-2010, 23:25 ]
INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
MM.4.
TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.


Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA; wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! :lol:

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. :roll:

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne;

__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. 8)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Załączniki
572.1. Ry¿ bia³y. Wykres..JPG
572.1. Ry¿ bia³y. Wykres..JPG (6.84 KiB) Przejrzano 7435 razy
572.a. CUKRZYCA !!.JPG
572.a. CUKRZYCA !!.JPG (23.41 KiB) Przejrzano 7347 razy
572.4. Banan. Wykres..JPG
572.4. Banan. Wykres..JPG (7.02 KiB) Przejrzano 7435 razy
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG
572.6. Piwo jasne. Wykres..JPG (6.87 KiB) Przejrzano 7435 razy
Biologia, medycyna. http://sandrarecho.pinger.pl/


Autor tematu
EmmaGANLEY
Obywatel
Posty: 10
Rejestracja: 22-10-2009, 14:46
Lokalizacja: Tarnów

CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy).

Post autor: EmmaGANLEY »

AKTUALIZACJA 2011.

1. TEMAT.
CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki). :lol:

KASZĘ jaglaną __400g. oraz RYŻ biały lub brązowy, również __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE KASZA I RYŻ (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.

DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. KASZĘ Z RYŻEM WRAZ Z OTRĘBAMI:
Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. :roll:

TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB typu KR-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody.
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach. O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; 8)
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Załączniki
1.b. CHLEB typu KR-IRL. I¯=2,6%. 7,65 KB. Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ¯YWIENIOWY,  tj. I¯=2,6%. NISKIE wêglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG
1.b. CHLEB typu KR-IRL. I¯=2,6%. 7,65 KB. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego. INDEKS ¯YWIENIOWY, tj. I¯=2,6%. NISKIE wêglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG (7.66 KiB) Przejrzano 6809 razy
220.1. Kasza jaglana. IRL KRAKÓW. Wykres. NISKIE wêglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
220.1. Kasza jaglana. IRL KRAKÓW. Wykres. NISKIE wêglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG (6.72 KiB) Przejrzano 6809 razy
Biologia, medycyna. http://sandrarecho.pinger.pl/

ODPOWIEDZ