Piekarnia - czynna w niedzielę
Moderator: Goscinny
Piekarnia - czynna w niedzielę
Piekarnie swoją poniedziałkową produkcję rozpoczynają w niedzielę, czy jest w naszym mieście może jakaś piekarnia gdzie w niedzielę wieczorem/popołudniu da się kupić świeże pieczywo  - oczywiście jako klient detaliczny?
			
			
									
									
						- 
				
				
LordRuthwen
 
- Rhetor
- Posty: 7200
- Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
- Lokalizacja: tajna
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Nie wiem czy wieczorem, ale jakoś tak w lutym czy końcem tycznia kupowałem chleb w niedzielę koło 14 w Strusiniance.
			
			
									
									
						Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Na ul. Kościuszki ? - bezpośrednio w piekarni ? Czy ich punkcie na Wałowej.LordRuthwen pisze: ↑07-03-2021, 21:22Nie wiem czy wieczorem, ale jakoś tak w lutym czy końcem tycznia kupowałem chleb w niedzielę koło 14 w Strusiniance.
- 
				
				
LordRuthwen
 
- Rhetor
- Posty: 7200
- Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
- Lokalizacja: tajna
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Zdecydowanie na Kościuszki.
Polecam zainwestować w wypiekacz do chleba Nie kosztuje majątku a chlebek wychodzi smaczny, przez kilka miesięcy nie jadłem innego.
 Nie kosztuje majątku a chlebek wychodzi smaczny, przez kilka miesięcy nie jadłem innego.
			
			
									
									
						Polecam zainwestować w wypiekacz do chleba
 Nie kosztuje majątku a chlebek wychodzi smaczny, przez kilka miesięcy nie jadłem innego.
 Nie kosztuje majątku a chlebek wychodzi smaczny, przez kilka miesięcy nie jadłem innego.Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Dzięki za info. Co do wypieku - to też praktykuje, ale w szklanym naczyniu żaroodpornym. Jednak z takim chlebem jest podstawowy problem - za szybko znikaLordRuthwen pisze: ↑07-03-2021, 21:58Zdecydowanie na Kościuszki.
Polecam zainwestować w wypiekacz do chlebaNie kosztuje majątku a chlebek wychodzi smaczny, przez kilka miesięcy nie jadłem innego.

No ale, bez mąki ciężko upiec cokolwiek
 stąd moje pytanie o piekarnie.
 stąd moje pytanie o piekarnie.Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Ooo, w żaroodpornym nie praktykowałem. Mam super przepis na chleb z żeliwnego garnka, smakuje jak chleb na zakwasie z pieca chlebowego, który jadałem 40 lat temu. I też tak długo utrzymuje świeżość.
Mąka w niedzielę? Żabka.
			
			
									
									Mąka w niedzielę? Żabka.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
						- 
				
				
LordRuthwen
 
- Rhetor
- Posty: 7200
- Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
- Lokalizacja: tajna
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
To się podziel a nie sam kisisz :-Dad2222 pisze:Ooo, w żaroodpornym nie praktykowałem. Mam super przepis na chleb z żeliwnego garnka, smakuje jak chleb na zakwasie z pieca chlebowego, który jadałem 40 lat temu. I też tak długo utrzymuje świeżość.
Mąka w niedzielę? Żabka.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
https://grunttoprzepis.blogspot.com/201 ... rnami.html - ja korzystałem z takiego (na drożdżach, nie zakwasie)
			
			
									
									
						- 
				
				
LordRuthwen
 
- Rhetor
- Posty: 7200
- Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
- Lokalizacja: tajna
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Dzięki, muszę spróbować. Ja co prawda korzystam z drożdży suchych, bo łatwiej je przechowywać, ale może wyjdzie :-)
Wysłane z mojej budki telefonicznej
			
			
									
									
						Wysłane z mojej budki telefonicznej
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Proszę bardzo: https://domowa.pizza/chleb/ - nawiasem mówiąc, ciasto na pizzę też ma genialne
 - tylko ja swoje "leżakuję" w lodówce min. 2 dni, najczęściej 4-5.
 - tylko ja swoje "leżakuję" w lodówce min. 2 dni, najczęściej 4-5."Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
						Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Tato, chciałbym zjeść pizzę. Dobrze synku, będzie gotowa za 5 dni  Poczekaj chwilkę
 Poczekaj chwilkę 
			
			
									
									
						 Poczekaj chwilkę
 Poczekaj chwilkę 
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Tak się ćwiczy cierpliwość i twardość charakteru!
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
						Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Przygotowanie do życia kiedy wypłata będzie dopiero za miesiąc 
			
			
									
									
						
- 
				
				
LordRuthwen
 
- Rhetor
- Posty: 7200
- Rejestracja: 20-10-2009, 10:25
- Lokalizacja: tajna
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Co chcesz, dobra ta pizza, taka dietetyczna 
			
			
									
									
						
Re: Piekarnia - czynna w niedzielę
Marudzicie  - jak mam nie zaplanowane pieczenie pizzy, to ciasto rośnie tyle, ile nagrzewa się kamień w piecu - ok 2h. Też wystarczy, ale czuję różnicę między takim "na szybko" a standardowym. Równie dobrze można pizzę zrobić na spodzie z Lidla czy Bazaru - da się zjeść, a jak położysz swoje ulubione składniki to będzie pyszna
 - jak mam nie zaplanowane pieczenie pizzy, to ciasto rośnie tyle, ile nagrzewa się kamień w piecu - ok 2h. Też wystarczy, ale czuję różnicę między takim "na szybko" a standardowym. Równie dobrze można pizzę zrobić na spodzie z Lidla czy Bazaru - da się zjeść, a jak położysz swoje ulubione składniki to będzie pyszna 
PS: w tym załączonym wyżej przepisie też ciasto rośnie 12h...
			
			
									
									 - jak mam nie zaplanowane pieczenie pizzy, to ciasto rośnie tyle, ile nagrzewa się kamień w piecu - ok 2h. Też wystarczy, ale czuję różnicę między takim "na szybko" a standardowym. Równie dobrze można pizzę zrobić na spodzie z Lidla czy Bazaru - da się zjeść, a jak położysz swoje ulubione składniki to będzie pyszna
 - jak mam nie zaplanowane pieczenie pizzy, to ciasto rośnie tyle, ile nagrzewa się kamień w piecu - ok 2h. Też wystarczy, ale czuję różnicę między takim "na szybko" a standardowym. Równie dobrze można pizzę zrobić na spodzie z Lidla czy Bazaru - da się zjeść, a jak położysz swoje ulubione składniki to będzie pyszna 
PS: w tym załączonym wyżej przepisie też ciasto rośnie 12h...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
						 
							
