Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślę, że żaden wójt nie będzie chciał tego zrobić z wiadomych powodów (stanowiska), więc pozostaje lobbować w sejmie za rozwiązaniem ustawowym.Jakub Kwaśny pisze: ↑19-02-2026, 12:19Za każdym razem jak spotykam się z Panem Wójtem zachęcam go do zgodnego połączenia. Bo to konkretny zastrzyk gotówki za zgodne połączenie. Osobiście uważam, że temat gmin obwarzankowych powinien zostać uregulowany systemowo (ustawowo). Przejmowanie na siłę jest wątpliwe pod względem społecznym i politycznym.farciarzgilmore pisze: ↑18-02-2026, 15:19Nie wiem dlaczego ciągle nadajecie na ten Tarnów, że niska dzietność, po co to robić, itp? Przecież to problem ogólnopolski i tylko, jak się nie mylę, pięć największych miast w Polsce ma bilans dodatni urodzeń do zgonów. Przestańcie marudzić i zacznijcie robić dzieci
Jak mam pytanie do Jakuba Kwaśnego (jak tu w ogóle zaglądnie), czy jest to w jakiś sposób planowane, albo jaka jest szansa na przyłączenie sąsiednich gmin do miasta Tarnowa? Proszę konkretnie jak można.
Inwestycje w miescie
-
farciarzgilmore
- Archont
Re: Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Dlatego taki wójt powinien dostać np. stanowisko vice. To by mogło być argumentem zafarciarzgilmore pisze: ↑19-02-2026, 12:28Bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślę, że żaden wójt nie będzie chciał tego zrobić z wiadomych powodów (stanowiska), więc pozostaje lobbować w sejmie za rozwiązaniem ustawowym.Jakub Kwaśny pisze: ↑19-02-2026, 12:19Za każdym razem jak spotykam się z Panem Wójtem zachęcam go do zgodnego połączenia. Bo to konkretny zastrzyk gotówki za zgodne połączenie. Osobiście uważam, że temat gmin obwarzankowych powinien zostać uregulowany systemowo (ustawowo). Przejmowanie na siłę jest wątpliwe pod względem społecznym i politycznym.farciarzgilmore pisze: ↑18-02-2026, 15:19Nie wiem dlaczego ciągle nadajecie na ten Tarnów, że niska dzietność, po co to robić, itp? Przecież to problem ogólnopolski i tylko, jak się nie mylę, pięć największych miast w Polsce ma bilans dodatni urodzeń do zgonów. Przestańcie marudzić i zacznijcie robić dzieci
Jak mam pytanie do Jakuba Kwaśnego (jak tu w ogóle zaglądnie), czy jest to w jakiś sposób planowane, albo jaka jest szansa na przyłączenie sąsiednich gmin do miasta Tarnowa? Proszę konkretnie jak można.