Ale całe nieszczęście polega na tym, że banki płaca najwięcej i dlatego wypierają sklepy i lokale gastronomiczne. A potem zdziwienie, że po 17 centrum wygląda jak wymarłe.Navyy pisze:amiast coraz to nowszych i dublujących się banków.
Tarnów wypięknieje!!! czyli rewitalizacja Centrum Miasta
A czy te sklepy/właściciele tych sklepów są właścicielami kamienic? Proszę Cię bardzo, zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.Navyy pisze:
Do takiego remontu możnaby skłoni np Reserved, CroppTown, Ravel, tudzież inne sklepy będące już na Krakowskiej/Wałowej.
??Marzy mi się, żeby centrum miasta było wiecznie żywe i stanowiło miejsce sprzyjające handlu, wypoczynkowi i spędzaniu wolnego czasu.
Reserved ma zapewnić, że centrum będzie wiecznie żywe?
Ciekawe kiedy niektórzy wizjonerzy zrozumieją, że ich chęci i pomysły to jedno a rachunek ekonomiczny i rozsądek inwestora to drugie.
Zacytowane zdjęcia to budynki i lokale w dużych europejskich miastach. My mieszkamy w TARNOWIE! Po drugie: te budynki nie powstały dla tych firm, a te firmy się do nich wprowadziły. Sugerujesz stawianie od nowa takich kamienic w centrum Tarnowa?
I zapamiętaj bardzo dobrze: nic się nie buduje. Nic się nie remontuje. Nic się nie wprowadza. Budują, remontują i wprowadzają inwestorzy! Dobrze to się tylko pier... bez sensu.
Zacytowane zdjęcia to budynki i lokale w dużych europejskich miastach. My mieszkamy w TARNOWIE! Po drugie: te budynki nie powstały dla tych firm, a te firmy się do nich wprowadziły. Sugerujesz stawianie od nowa takich kamienic w centrum Tarnowa?
I zapamiętaj bardzo dobrze: nic się nie buduje. Nic się nie remontuje. Nic się nie wprowadza. Budują, remontują i wprowadzają inwestorzy! Dobrze to się tylko pier... bez sensu.
-
- Proedroj
Na stronie www.tarnow.pl szukałem mapy inwestycji miejskich, chciałem zobaczyć jak funkcjonuje zapowiadana przez JE RŚ mapka, jednak nie udało mi się znaleźć linka. Kiepsko szukałem czy jeszcze nie działa?
Ja kiedyś też szukałem ale jest tylko artykuł brak odwołania do tego cuda znalazłem za to informacje że musimy jeszcze poczekać na publikacjiTomasz Drwal pisze:Na stronie www.tarnow.pl szukałem mapy inwestycji miejskich, chciałem zobaczyć jak funkcjonuje zapowiadana przez JE RŚ mapka, jednak nie udało mi się znaleźć linka. Kiepsko szukałem czy jeszcze nie działa?
-
- Obywatel
Mapa inwestycji miejskich jest dopracowywana. Poniekąd w tajemnych okolicznościach została zaprezentowana na spotkaniu Rad Osiedli. Ponoć niedługo ma zawisnąć na stronie miasta.
Co do rewitalizacji centrum, mam chyba pomyślną wiadomość. Nie rozpoczną się w tym roku prace przy remoncie Krakowskiej.
Co do rewitalizacji centrum, mam chyba pomyślną wiadomość. Nie rozpoczną się w tym roku prace przy remoncie Krakowskiej.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
-
- Rhetor
z info o zagospodarowaniu skweru:
....wykonanie nowych alejek o nawierzchni brukowej, z obrzeżami z kostki bazaltowej i granitowymi krawężnikami, wykonanie oświetlenia alejek oraz iluminacji zieleni i alejek, zagospodarowanie terenu zielenią oraz małą architekturą....
To może pod to oświetlenie czy inną iluminację te rurki?
....wykonanie nowych alejek o nawierzchni brukowej, z obrzeżami z kostki bazaltowej i granitowymi krawężnikami, wykonanie oświetlenia alejek oraz iluminacji zieleni i alejek, zagospodarowanie terenu zielenią oraz małą architekturą....
To może pod to oświetlenie czy inną iluminację te rurki?