Naturalnie, ale od tego są ankiety, żeby polityk (partia) wiedział czego mniej więcej wyborca oczekuje. Potem się to obrabia, rozdmuchuje i mamy... NIEMCY NAS WASALIZUJĄ!!!!LordRuthwen pisze: ↑03-03-2026, 09:57To nie do końca tak, coś bardziej w stylu "nikt nie da ci tyle ile polityk jest w stanie obiecać".
Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Zamknięto basen, który wcale nie był skażony. Jak ustaliło Radio Kraków, firma badająca wodę w tarnowskich pływalniach pomyliła próbki. W efekcie miasto zamknęło obiekt w Mościcach, choć bakteria legionella była w Parku Wodnym przy ulicy Piłsudskiego. „Źle zostały oznaczone próbki pobrane z obiektów” – przyznaje laboratorium. Po ujawnieniu pomyłki zamknięto właściwy basen i zlecono nowe badania wody.
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -tarnowie/
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -tarnowie/
No TAK! W poniedziałek rano się odbiłem od basenu w Mościcach, bo zamknięty. We wtorek wieczorem poszedłem na Piłsudskiego - ogólny syf, woda w porównaniu z Mościcami jak w jakiejś kałuży, w szatni syf, w saunie czymś wali. Po powrocie do domu powiedziałem do żony, że to Piłsudskiego powinni zamknąć, a nie Mościce - i proszę - miałem rację...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Piłsudskiego od jakiegoś czasu to jest ponury żart niespełniający obecnych standardów. Polecam zerknąć na opinie z googla z ostatnich miesięcy. Przydałby się tam kompleksowy remont - ale na to chyba w najbliższej przyszłości nie ma najmniejszych szans.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Zgadzam się, ale za to mają wysoki standard cenowy 
-
LordRuthwen
- Rhetor
Tiaa, ja z tego powodu zamówiłem sobie i dzieciom kartę benefit, bo kosztuje mnie deczko więcej niż jedno wyjście z dziećmi na basen, dwa w miesiącu i jestem do przodu.
-
japoneczka01
- Archont
O potencjalnych skutkach zawetowania ustawy FIZB dla naszych Zakładów Mechanicznych.
https://x.com/i/status/2032365885978018135(...) A tak to brak perspektyw poza zerwaniem sieci kilkuset firm kooperantów oraz redukcją załogi w FB Radom. Program SAFE miał poprzez zamówienia dziesiątek tysięcy sztuk broni strzeleckiej z FB Radom dla Policji i Straży Granicznej uzupełnić lukę w zamówieniach dla FB Radom do czasu "ogarnięcia" się wojska z Grotem A3, jego zamówieniem i zamówieniem Grota 7,62N i pistoletu MPS.
A teraz tego nie będzie dzięki zawetowaniu SAFE i przepadnięciu środków dla Policji i Straży Granicznej.
I jeszcze raz: miało to pozwolić uzupełnić etaty mobilizacyjne obu formacji.
ZM Tranów i Maskopol też miły być bardzo wymiernymi beneficjentami tych zamówień.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
A wystarczyło wpisać do SAFE, że 99% kupujemy od pomarańczowego i podpisałby bez mrugnięcia okiem.
A tak, to przynajmniej ruska "Pravda" go chwali.
Na Mechanicznych jakieś hale mieli rozbudowywać i budować od zera - ciekaw jestem czy nadal jest to aktualne.
A tak, to przynajmniej ruska "Pravda" go chwali.
Na Mechanicznych jakieś hale mieli rozbudowywać i budować od zera - ciekaw jestem czy nadal jest to aktualne.
Jeżeli chodzi o tarnowski komponent programu SAN to nie jest on zagrożony. Wyleciały tylko zamówienia dla policji i straży granicznej. Zależy pod co te hale budowali.
Edit. Ponoć jest pomysł aby kasę dla policji i SG "odzyskać" W założeniu SAFE obejmował refinansowanie już podpisanych umów na kwotę około 30 mld złotych. Kosiniak mówił, że z tego będą zakupy kolejnych F-35 lub chinooków. Bo budżet MON zostałby w ten sposób odciążony i zwolniłyby w się środki. Idea jest taka, że z części tych środków to MON sfinansuje zakupy wyposażenia indywidualnego dla policji i straży granicznej. FWSZ tego zrobić nie może bo ustawa na to nie zezwala, ale MON teoretycznie może takie zakupy robić. Więc może ostatecznie ta kasa dla Mechanicznych będzie tylko, że później i z kombinatoryką.
Edit. Ponoć jest pomysł aby kasę dla policji i SG "odzyskać" W założeniu SAFE obejmował refinansowanie już podpisanych umów na kwotę około 30 mld złotych. Kosiniak mówił, że z tego będą zakupy kolejnych F-35 lub chinooków. Bo budżet MON zostałby w ten sposób odciążony i zwolniłyby w się środki. Idea jest taka, że z części tych środków to MON sfinansuje zakupy wyposażenia indywidualnego dla policji i straży granicznej. FWSZ tego zrobić nie może bo ustawa na to nie zezwala, ale MON teoretycznie może takie zakupy robić. Więc może ostatecznie ta kasa dla Mechanicznych będzie tylko, że później i z kombinatoryką.
I za to kocham Polskę. Wyobrażacie sobie niemieckiego urzędnika, który miałby podjąć takie decyzje o relokacji środków? Przecież to się nie da. A w Polsce? Proszę bardzo - mówisz, masz.
I tym sposobem rząd pokazał środkowy palec Dużemu Pałacowi, a PiS sprowadził w jednym szeregu z Konfederacjami do roli ruskich pachołków.
I tym sposobem rząd pokazał środkowy palec Dużemu Pałacowi, a PiS sprowadził w jednym szeregu z Konfederacjami do roli ruskich pachołków.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński