Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

kato
Rhetor

Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)

Post autor: kato »

LordRuthwen pisze:
03-03-2026, 09:57
To nie do końca tak, coś bardziej w stylu "nikt nie da ci tyle ile polityk jest w stanie obiecać".
Naturalnie, ale od tego są ankiety, żeby polityk (partia) wiedział czego mniej więcej wyborca oczekuje. Potem się to obrabia, rozdmuchuje i mamy... NIEMCY NAS WASALIZUJĄ!!!!
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

daniels90
Proedroj

Post autor: daniels90 »

Zamknięto basen, który wcale nie był skażony. Jak ustaliło Radio Kraków, firma badająca wodę w tarnowskich pływalniach pomyliła próbki. W efekcie miasto zamknęło obiekt w Mościcach, choć bakteria legionella była w Parku Wodnym przy ulicy Piłsudskiego. „Źle zostały oznaczone próbki pobrane z obiektów” – przyznaje laboratorium. Po ujawnieniu pomyłki zamknięto właściwy basen i zlecono nowe badania wody.

https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -tarnowie/

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

No TAK! W poniedziałek rano się odbiłem od basenu w Mościcach, bo zamknięty. We wtorek wieczorem poszedłem na Piłsudskiego - ogólny syf, woda w porównaniu z Mościcami jak w jakiejś kałuży, w szatni syf, w saunie czymś wali. Po powrocie do domu powiedziałem do żony, że to Piłsudskiego powinni zamknąć, a nie Mościce - i proszę - miałem rację...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Piłsudskiego od jakiegoś czasu to jest ponury żart niespełniający obecnych standardów. Polecam zerknąć na opinie z googla z ostatnich miesięcy. Przydałby się tam kompleksowy remont - ale na to chyba w najbliższej przyszłości nie ma najmniejszych szans.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Zgadzam się, ale za to mają wysoki standard cenowy ;)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Tiaa, ja z tego powodu zamówiłem sobie i dzieciom kartę benefit, bo kosztuje mnie deczko więcej niż jedno wyjście z dziećmi na basen, dwa w miesiącu i jestem do przodu.

japoneczka01
Archont

Post autor: japoneczka01 »

ODPOWIEDZ