POMYSŁY NA MIASTO

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Re: POMYSŁY NA MIASTO

Post autor: defekator »

Też nie byłem, ale zdjęcia bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. I również jestem za tym aby przenieść to gdzieś na okres pomiędzy majem a wrześniem. Jak by to trochę dopracować i dobrze wypromować to nawet turystów mogłoby to przyciągać. A luty w Polsce jest jaki jest - trochę średni klimat na organizację imprez plenerowych.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Pomysł fajny, ale gdzieś już czytałem, że "Tarnowianie tradycyjnie już poszli na maszkaradę". Tradycyjnie :)

daniels90
Proedroj

Post autor: daniels90 »

Moim zdaniem to wydarzenie ma duży potencjał. W organizację Maszkarady można włączyć studentów Akademii Tarnowskiej, gdzie mamy takie kierunki jak: design, grafika i grafika projektowa a także liceum plastyczne. Mogliby przygotować więcej masek lub jakieś gadżety z wizerunkiem maszkaronów. Na ratuszu znajduję się 14 maszkaronów. Gdyby tak stworzyć małe figurki z ich podobizną i sprzedawać w Tarnowskim Centrum Informacji jako pamiątkę z Tarnowa. Na tę chwilę wiem, że w TCI dostępny jest magnes maszkaron "Bachus". We Wrocławiu można dostać szereg figurek z krasnalami.

W Tarnowskim Teatrze mogłaby powstać bajka dla dzieci o maszkaronach. Zwieńczeniem Maszkarady mógłby być koncert gwiazdy na rynku
Maszkarony mają szansę stać się wizytówką Tarnowa i tworzyć markę miasta, ale wszystko wymaga dużych pokładów finansowych, których miasto nie ma.
Może kiedyś znajdzie się jakiś sponsor albo miasto pozyska dofinasowanie na takie wydarzenie ?

ODPOWIEDZ