Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Dodatkowo nasz wynik ciągnie mocno w dół KTA i KDA, które zaliczają się do obszaru metropolitalnego a praktycznie żadnych istotnych pracodawców nie mają i są regionami raczej biednymi.

"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
kta to spory region i robią zakupy w kt, pasuje zrobić rondo na rogu tuchowska i narutowicza, dużo ludzi z kt mieszka w gminie choćby miasta się rozlewa urban sprawl, czy tuchów choćby też spory nawet

Orator i mistrz mowy polskiej.drogfan pisze:kta to spory region i robią zakupy w kt, pasuje zrobić rondo na rogu tuchowska i narutowicza, dużo ludzi z kt mieszka w gminie choćby miasta się rozlewa urban sprawl, czy tuchów choćby też spory nawet
Google Translator się poddał. @drogfan - kolejnym razem daj komuś do przeczytania to, co napisałeś zanim to wyślesz i niech zrobi z tego coś na kształt poprawnego zdania. Inaczej będę kasować posty jako napisane w obcym języku.

Dziękuje za informacje, teraz to lepiej widaćMr Greenback pisze: No tak.. To może inaczej. GUS opublikował właśnie zestawienia statystyczne za rok 2018. Widać jak na dłoni kto ma i wydaje, a kto tylko wydaje...

Ciekawe jak wygląda obecnie sytuacja z terenami po byłym Owintarze.
RDN informowało w lutym: "Na działce od strony Bandrowskiego, do której miasto miało również propozycję pierwokupu, właściciel ma pozwolenie na budowę w zrujnowanych halach.Mają tam powstać dwa sklepy oraz biura i magazyny.
A w pażdzierniku pojawił się taki komunikat:
"Prywatna firma z północy kraju dostała decyzję o warunkach zabudowy.
Pozwala ona na budowę na terenie dawnej fabryki przetwórstwa owocowo – warzywnego wielorodzinnych budynków mieszkalnych. Chodzi o teren od ulicy Bandrowskiego, na którym są zdewastowane szkielety hal po biurach i magazynach.
Nadal nic się tam nie dzieję.Wiem, że uporządkowano jedną działkę i tyle. Coś mi się wydaje, że Owintar będzie straszył kolejne lata. W 2029 pojawi się komunikat w stylu tarnowskich dziennikarzy: Na terenach po byłym Owintarze zadomowiły się sarny. Mieszkańcy się skarżą, że jelenie podchodzą do dzieci itp. 

RDN informowało w lutym: "Na działce od strony Bandrowskiego, do której miasto miało również propozycję pierwokupu, właściciel ma pozwolenie na budowę w zrujnowanych halach.Mają tam powstać dwa sklepy oraz biura i magazyny.
Pozwala ona na budowę na terenie dawnej fabryki przetwórstwa owocowo – warzywnego wielorodzinnych budynków mieszkalnych. Chodzi o teren od ulicy Bandrowskiego, na którym są zdewastowane szkielety hal po biurach i magazynach.
Nadal nic się tam nie dzieję.Wiem, że uporządkowano jedną działkę i tyle. Coś mi się wydaje, że Owintar będzie straszył kolejne lata. W 2029 pojawi się komunikat w stylu tarnowskich dziennikarzy: Na terenach po byłym Owintarze zadomowiły się sarny. Mieszkańcy się skarżą, że jelenie podchodzą do dzieci itp.

Tu masz informacje sprzed dwóch tygodni : https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-w- ... c3-7444787" onclick="window.open(this.href);return false;kari pisze:Ciekawe jak wygląda obecnie sytuacja z terenami po byłym Owintarze.

Teraz mają stanąć tam wieżowce  Za dwa miesiące okaże się, że jednak będzie tam płatny parking
 Za dwa miesiące okaże się, że jednak będzie tam płatny parking 

Jest różnica między stanąć MAJĄ a stanąć MOGĄ. Jak sami sobie będziemy dopowiadać różne rzeczy to nic dziwnego, że potem będziemy pisać o niespełnionych obietnicach. Ja nie widziałem ani jednej informacji od tego inwestora co tam ma być, a to przecież od niego w największej mierze to zależy.

nie wiem czy to w dobrym temacie, ale co to za huk dzisiaj słychać cały dzień w Tarnowie?  W krzyżu co 5 minut słychać potężny huk trwający kilka sekund dobiegający z centrum miasta. Ma ktoś jakieś na ten temat informacje?

Testy dział na Mechanicznych - stosunkowo często spotykane zjawisko 

- 

LordRuthwen

- Rhetor
No to ostro dają po garach, w sumie to zastanawiałem się od jakiegoś czasu co tak wali i zacząłem nawet szukać jakiegoś składu w okolicy domu.

Przyznaję że nie rozumiem Waszego zdziwienia hukiem. ZM w Tarnowie od x lat produkują broń i od x lat wykonują jej testy. Ten huk mieszkańcom towarzyszy też od x lat a tu proszę, ktoś nagle jest zdziwiony.... No chyba, że właśnie wczoraj się tutaj sprowadził 

- 

LordRuthwen

- Rhetor
Jakoś tak mieszkając przy JP2 czy Słonecznej ginął w huku samochodów, obecnie mam znacznie cichsze otoczenie i słychać to dokładnie.

I dawniej to raczej w wierzchosławickich lasach strzelali

"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"