Inwestycje w miescie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

wejss
Rhetor

Re: Inwestycje w miescie

Post autor: wejss »

Słyszał ktoś coś odnośnie inwestycji za nowym szpitalem? Podobno wrócił temat kolejnej galerii. Między innymi Agata Meble.

wejss
Rhetor

wejss pisze:
09-01-2026, 08:12
Słyszał ktoś coś odnośnie inwestycji za nowym szpitalem? Podobno wrócił temat kolejnej galerii. Między innymi Agata Meble.
Chyba sam sobie odpowiem :)

https://tarnow.naszemiasto.pl/miala-byc ... 2-28601061

daniels90
Proedroj

Post autor: daniels90 »

Już dobrych kilka lat temu mówiło się o planach budowy nowej galerii w tym miejscu i potem temat ucichł. Szczerze to jestem zaskoczony, że jednak coś powstanie w tym miejscu.
I teraz rodzi się pytanie- czy trzecia galeria jest faktycznie potrzebna? Czy znajdzie się na tyle klientów? Patrząc na Galerię Tarnovie to mam wątpliwości.
Chyba, że otworzą się tam sklepy, których dotychczas nie było w naszym mieście.

wejss
Rhetor

daniels90 pisze:
14-01-2026, 12:44
Już dobrych kilka lat temu mówiło się o planach budowy nowej galerii w tym miejscu i potem temat ucichł. Szczerze to jestem zaskoczony, że jednak coś powstanie w tym miejscu.
I teraz rodzi się pytanie- czy trzecia galeria jest faktycznie potrzebna? Czy znajdzie się na tyle klientów? Patrząc na Galerię Tarnovie to mam wątpliwości.
Chyba, że otworzą się tam sklepy, których dotychczas nie było w naszym mieście.
W Gemini czasem ciężko miejsce znaleźć. Teraz w okresie przedświątecznym tam był istny armagedon. Natomiast jak chodzi o tą inwestycję na Lwowskiej to nie będzie galeria a raczej park handlowy. Coś jak ten koło Leroy.
Na ten moment słyszałem o Agata Meble i być może OBI.

daniels90
Proedroj

Miejsce ogólnie jest dobre. Myślę, że jeśli powstaną tam sklepy, których nie ma w Tarnowie to ma to spore szanse się utrzymać. Natomiast jeśli będzie to coś w stylu: Rossman, Pepco i Biedronka to średnio. To miejsce musi czymś przyciągnąć klientów.

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

A ja uważam, że to niezbyt dobry pomysł. Bardzo blisko przecież jest Leroy z parkiem i zaraz obok Auchan z kilkoma sklepami. Jak będzie OBI to dodatkowa konkurencja dla Leroy, Castoramy w Gemini i pamiętajmy o Merkury Market. Trzy markety budowlane i OBI w takim małym promieniu? Ktoś może tego nie wytrzymać.

daniels90
Proedroj

Dlatego napisałem, że powinny to być inne sklepy niż te, które już u nas są.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

@farciarzgilmore mieszkam zaraz za granicą Tarnowa, w Skrzyszowie konkretnie. Najbliższy sklep budowlany to Leroy - Merkury z zasadą wykładamy 1500 produktów po 1-2 sztuki a jak chcesz więcej sztuk to wołaj pracownika, który będzie wolny kiedy będzie i odbieraj z magazynu to dla mnie nieporozumienie, bo szybciej wrócę z tego Leroy niż zrobię zakupy w Merkurym, szczególnie jak brakło kilku sztuk czegoś. Mi by się budowlany w okolicy przydał, tak samo w okolicach Czerwonej - najbliższy to Mrówka wedle mojej wiedzy.

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

LordRuthwen pisze:
14-01-2026, 15:04
@farciarzgilmore mieszkam zaraz za granicą Tarnowa, w Skrzyszowie konkretnie. Najbliższy sklep budowlany to Leroy - Merkury z zasadą wykładamy 1500 produktów po 1-2 sztuki a jak chcesz więcej sztuk to wołaj pracownika, który będzie wolny kiedy będzie i odbieraj z magazynu to dla mnie nieporozumienie, bo szybciej wrócę z tego Leroy niż zrobię zakupy w Merkurym, szczególnie jak brakło kilku sztuk czegoś. Mi by się budowlany w okolicy przydał, tak samo w okolicach Czerwonej - najbliższy to Mrówka wedle mojej wiedzy.
Tak jest, akurat mieszkam w okolicach Czerwonej i tam nic nie ma tylko Galeria Tarnovia w pobliżu. Wg mnie powinno coś powstać po tej stronie miasta ze względu na szybko rozrastające się Koszyce Wielkie i Małe, Zbylitowska Góra i pobliskie tereny. Tam nic nie ma tylko Biedronki, AlCapone i salony samochodowe a mieszkańców coraz więcej.

wejss
Rhetor

Wizualizacja ze strony inwestora:

https://redkomdevelopment.com/retail/tarnow/

aaee
Archont

Post autor: aaee »

Raczej nie wróżę wielkich nowości.
Może jakaś mała Agata Meble, Brico, Jula, Lidl/Carreforu i do tego święta trójca Pepco, Rossman ew. jeszcze jedno Action czy Tedi :)

Z małych pewniaków siłownia ma powstać tam Xtreme, współpracują z redkomdevelopment

szopen
Prytan

Post autor: szopen »

Osobiście widziałbym tam Julę. Najbliższa to albo Kraków albo Nowy Sącz, dalej na wschód od nas chyba w ogóle nie ma. Asortyment poza typową narzędziówką mocno zróżnicowany, dość sporo ciuchów - nie tylko roboczych, dużo "przydasiów" z różnych dziecin życia, których w typowych marketach budowlanych nie uświadczy.
Na brak klientów na Błoniach chyba nie narzekają, ale nie ukrywam, że widziałbym Decathlon na nieco większej powierzchni. Parę razy spotkałem się z tym, że czegoś z oferty (która jest dość bogata) nie było w Tarnowie, a np. było w Sączu. A nie zawsze chce się zamawiać rozmiar na chybił-trafił i później zwracać.

Może jakaś sieciówka fitness, niebędąca Xtrememem, też znalazłaby tam miejsce dla siebie. ;)

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Pepco i Biedry tam na pewno nie będzie bo na przeciwko jest już ten zestaw obowiązkowy. Dla mnie super że tam coś powstanie, Lidl byłby mile widziany wśród innych sklepów, których u nas jeszcze nie ma.

W okolicach Czerwonej, aż się prosi o drugiego Kałlanda bo do tego na Lwowskiej ostatnio ciężko się dopchać ;)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

wejss pisze:
14-01-2026, 16:34
Wizualizacja ze strony inwestora:

https://redkomdevelopment.com/retail/tarnow/
Ale szkaradztwo. Victoria Park koło Leroy może nie jest cudem architektury ale przynajmniej nie straszy. A to jest po prostu paskudne. Mam nadzieję, że to raczej taki concept-art niż faktyczna wizualizacja.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

szopen
Prytan

Post autor: szopen »

E tam. Jakby ściany walnąć białe, to te bryły idealnie wpasują się w zabudowę sąsiedztwa w postaci hali oraz kompleksu szpitalnych budynków. :D

ODPOWIEDZ