Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
@LordRuthwen No jak się ma państwo nastawione na ciągłą wojnę, to mężczyźni siedzą w armii.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Babcia zawsze twierdziła, że taką biedę, jaką mieli Żydzi mieszkający w okolicy Starodąbrowskiej, to nikt nie miał.
Sama przez długi czas pracowała o bogatego Żyda, który mieszkał na Legionów. Nie mogła się go nachwalić, jaki to był porządny facet.
Takie kontrasty.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Spacerowałem ostatnio po Krakowskiej (a nie robię tego zbyt często)....
Czy nikt z urzędników z Mickiewicza, czy też innego Goldhamera nie widzi w jakim stanie są chodniki? Czy w ramach prowadzonej inwestycji na Batorego, nie można poprosić jakiegoś brukarza, by uzupełnił kostki wyłamane na wjazdach do kamienic? To dosłownie 10-15 kostek... Czy ktoś czeka aż sobie ktoś na tym zęby wybije?
Czy też planują zorganizować przetarg...
Czy nikt z urzędników z Mickiewicza, czy też innego Goldhamera nie widzi w jakim stanie są chodniki? Czy w ramach prowadzonej inwestycji na Batorego, nie można poprosić jakiegoś brukarza, by uzupełnił kostki wyłamane na wjazdach do kamienic? To dosłownie 10-15 kostek... Czy ktoś czeka aż sobie ktoś na tym zęby wybije?
-
farciarzgilmore
- Archont
Przejedź się samochodem po parkingu przed dworcem. Tylko nie zapomnij założyć ochraniacza na zęby bo jedynki mogą wypaść.wolf pisze: ↑01-06-2026, 19:22Spacerowałem ostatnio po Krakowskiej (a nie robię tego zbyt często)....
Ich raczej w to nie mieszaj. Wiem, że prace jeszcze trwają, ale przejdź się tymi kilkoma metrami nowego chodnika przy Tatrzańskiej czy Frasesie co panowie wykonali. Gwarantuję, że zrobisz wielkie WTF i będziesz się zastanawiał jak można tak krzywo zrobić chodnik...
Przejdźcie się Wekslarską od Rynku w kierunku Bramy Pilzneńskiej i potem Lwowską. Płakać się chce jak to wygląda. Żal tego miasta
Przejdźcie się placem katedralnym wokół katedry i zwróćcie uwagę na jakość docinki i spasowania kostki. Gdyby mi ktoś taką fuszerkę odwalił wokół domu, to odbioru by nie było. No ale za publiczne pieniążki oko można przymknąć - i tak jest na każdym kroku.
Wiele chodników w Tarnowie wygląda tragicznie. Polecam sie przejść/przejechać ciągiem pieszo rowerowym na Sitki