Inwestycje w miescie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Re: Inwestycje w miescie

Post autor: rzuf »

Racja, choć to pewnie inny rząd wielkości środków na ten cel. Tam potrzeba grubej kwoty.

japoneczka01
Archont

Post autor: japoneczka01 »

Od lipca br. likwidacja Biedronki przy Dąbrowskiego 8.
Czy ktoś wie kto się wprowadzi do opuszczonego lokalu?

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Mnie to wybitnie ciekawiło jak mogły istnieć dwie Biery obok siebie, aczkolwiek za każdym razem jak tam byłem było sporo ludzi...

aaee
Archont

Post autor: aaee »

Myślę że do jednej chodzili lokalni, do drugiej przejazdem.
Sam nie raz korzystałem z tej w "Almie" będąc tam przy okazji, gdy znajoma mieszkająca przy Lwowskiej chodziła do drugiej :)

Czy ktoś wie co z parkingiem przy Świcie w przypadku rozbiórki Świtu?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Parking jest miasta a nie Świtu. Więc raczej tam nic się nie zmieni. A rozbiórka Świtu jest już pewna?

daniels90
Proedroj

Post autor: daniels90 »

Kolejne nowe lokale się otwierają na mieście. Dziś otworzyła się SOSTAcafé na Krakowskiej 16 i niebawem ma się otworzyć Kori Tost z z koreańskimi tostami na Targowej 1.
W tym drugim przypadku pomysł wydaje się dość ciekawy, bo chyba nie ma w okolicy takiego lokalu. Mam natomiast spore wątpliwości po co w Tarnowie aż tyle kawiarni...

Ostanio powstała Granda, za chwilę ma się też otworzyć Siga. Lokale typowo na kawę i ciastko. Nie wydaje mi się, żeby aż tyle osób piło kawę na mieście w Tarnowie. Dziwi mnie, ze właściciele nie robią jakiegoś badania rynku tylko tak sobie otwierają lokale, żeby za jakiś czas je zamknąć z powodu braku klientów. I później piszą, że w Tarnowie nie da się prowadzić biznesu. Myślę, że się da, ale trzeba zaproponować coś innego.

Na rynku tam gdzie była kiedyś Ana Belle Patisserie też ma się coś otworzyć. Lokal został wynajęty i będzie remont.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Czekam kiedy Siga zbankrutuje :) Serio - rok temu wrzucili info na instagrama, że wkrótce otwarcie. I nadal jest wkrótce, a chyba koszty jakieś mają. Nie wiem jak oni chcą się finansować, z rolek na insta?
W międzyczasie chyba coś na Wałowej zdążyło się otworzyć i zamknąć, a oni nadal robią remont.
Załączniki
siga.png
siga.png (91.12 KiB) Przejrzano 60 razy

daniels90
Proedroj

Post autor: daniels90 »

Jeśli dobrze kojarzę to oni jakiś czas temu rozdawali poczęstunek i zapraszali do odwiedzenia lokalu, który dalej się nie otworzył.
Od 4 miesięcy zapowiada otwarcie również Pepper burger na Wałowej i dalej nic. Od 14 marca wrzucali pierwsze posty na Instagrama z dopiskiem " Wkrótce otwarcie". Jakiś czas temu widziałem, że w lokalu nadal trwał remont.

Dziwna sprawa. Lokale długo się otwierają, ale pewnie szybko będą się zamykać :D

Nowa burgerownia Frankie's nie cieszy się zbyt dużym powodzeniem. W tygodniu nie widać klientów. Może w weekendy nadrabiają. A jak w końcu otworzy się Pepper to dwie burgerownie na Wałowej będą musiały ostro walczyć o klienta.

ODPOWIEDZ