http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... pisma.html
Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
-
Mr Greenback
- Rhetor
Moze nie stricte o nas, ale fajnie wiedziec, ze jestesmy na 5 miejscu pod wzgledem predkosci internetu w Polsce:
Http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Jak ... omosc.html
Http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Jak ... omosc.html
-
LordRuthwen
- Rhetor
Każdy nadaje na te Multimedia, a ja nie mogę pojąć dlaczego
. Fakt, że po "zjedzeniu" Zicomu korzystanie z sieci było nieco utrudnione przez przeróżne cyrki organizacyjno-modernizacyjne, fakt że infolinia to jakieś nieporozumienie (chociaż i tak ostatnio przełączają do Tarnowa!) to reasumując nie mam za bardzo do czego się u nich przyczepić. Płacę 50zł za abonament, a internet śmiga i przestać śmigać nie może.
*nie, nie pracuję w MM.
@DOWN
Fakt, jeśli nie kontynuowali umów na starych warunkach to faktycznie zaniżyli średnią
*nie, nie pracuję w MM.
@DOWN
Fakt, jeśli nie kontynuowali umów na starych warunkach to faktycznie zaniżyli średnią
Ostatnio zmieniony 10-08-2012, 09:13 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
LordRuthwen
- Rhetor
LordRuthwen pisze:bastol23, ja po prostu twierdzę, że znacznie zaniżają nam średnią, zwróć uwagę, że wielu klientów dawnego Zicomu, IS czy ZETO przeszło na infrastrukturę MM skuszeni cenami promocyjnymi łącz 2Mb/256kb - to było coś koło 20 zł chyba.
Ale jednak najpopularniejszym netem z MM jest ten 6MB. Natomiast nie doceniasz faktu, że na prawdę wielu ludzi, zwłaszcza poza ścisłym centrum miasta i używa wciąż neostrady i innych wynalazków a na niektórych jego obszarach jedyną opcją jest wciąż radiówka. Np mój braciak miał neta z byłego ZICOMu właśnie radiowego. Działało to po prostu tragicznie do czasu aż w tym roku MM nie zmodernizowała sieci i teraz w ma od nich 32MB przez radio. Które działa w realu a nie wyłącznie na papierze.
Gdyby prędkość neta liczyć w samym centrum ta średnia z pewnością była by mniejsza. Ale Tarnów to przecież też Klikowa, Krzyż, Rzędzin itp a tam z szybkim netem wciąż są duże problemy.
-
LordRuthwen
- Rhetor
Jakieś potwierdzenie tych słów?defekator pisze:Ale jednak najpopularniejszym netem z MM jest ten 6MB
Neo idzie do góry, w Tarnowie realne jest osiągnięcie 20 Mb/s za pomocą Neo, a radia, jak się nimi zajmą ogarnięte osoby, będą śmigać ładnie >5 Mb/s bez problemu.defekator pisze:zwłaszcza poza ścisłym centrum miasta i używa wciąż neostrady i innych wynalazków a na niektórych jego obszarach jedyną opcją jest wciąż radiówka
32 MB... nie pomyliły Ci się literki? 256 Mb/s?defekator pisze:Działało to po prostu tragicznie do czasu aż w tym roku MM nie zmodernizowała sieci i teraz w ma od nich 32MB przez radio.
W jakim standardzie to radio jest? Wymieniali mu cokolwiek po modernizacji nadajnika? Jak nie, to nie uwierzę, bo w 2,4 GHz jest to niemożliwe.
Własne obserwacje ;PLordRuthwen pisze: Jakieś potwierdzenie tych słów?
Owszem idzie. Ale na prawdę spora część ludzi wciąż używa najtańszego neo 2Mb.Neo idzie do góry, w Tarnowie realne jest osiągnięcie 20 Mb/s za pomocą Neo, a radia, jak się nimi zajmą ogarnięte osoby, będą śmigać ładnie >5 Mb/s bez problemu.
defekator napisał/a:
Pomyliły. Chodzi oczywiście o megabity a nie megabajty32 MB... nie pomyliły Ci się literki? 256 Mb/s?
W jakim standardzie to radio jest? Wymieniali mu cokolwiek po modernizacji nadajnika? Jak nie, to nie uwierzę, bo w 2,4 GHz jest to niemożliwe.
Wymieniona antena i access point. Ale i tak sprawdzałem na speed teście 3 razy bo sam nie wierzyłem - jak u niego będę mogę screena zrobić i Ci wkleję . Jaką technologię zastosowali - nie wiem.
-
LordRuthwen
- Rhetor